Nicolae Onu, omul care găsește leacul pentru orice boală. Ai diabet? Nu poți să faci copii? Ai anxietate? Iată minunile care te vor ajuta

Data publicării:
Nicolae Onu. Sursă foto: Captură video podcast Damian Drăghici
Descriere foto: Nicolae Onu. Sursă foto: Captură video podcast Damian Drăghici

Invitat în cadrul podcastului lui Dămian Drăghici, Nicolae Onu a vorbit despre diferite plante medicinale și despre puterea lor vindecătoare.

Plantele medicinale au fost folosite de mii de ani în medicina tradițională pentru a trata o gamă largă de afecțiuni. Acestea conțin compuși bioactivi care pot avea efecte benefice asupra sănătății.

Nicolae Onu, cunoscut drept un renumit herbalist român, s-a specializat în utilizarea plantelor medicinale pentru tratarea diferitelor afecțiuni. De-a lungul vieții, el a acumulat o vastă cunoaștere în domeniul fitoterapiei, contribuind semnificativ la popularizarea și aplicarea remediilor naturiste în România. Acesta s-a dedicat o mare parte a vieții studierii plantelor și a devenit o adevărată enciclopedie vie în ceea ce privește proprietățile lor vindecătoare.

„Sunt niște oameni care umblă prin pădure și eu nu cred că îi văd toți oamenii”

La Podcastul lui Dămian Drăghici, Nicolae Onu a vorbit despre momentul în care a început să fie pasionat de studierea plantelor. De asemenea, acesta a  povestit un moment emoționant, mai puțin cunoscut, care l-a determinat să își schimbe complet viața și stilul de a trăi.

„Sunt țăran culegător de plante. Prin 82, dintr-o decepție, am ajuns să consum foarte mult alcool, mai exact o sticlă din trei guri. După revoluție, am fost la un preot și i-am spus să-mi dea bani să fac un serviciu. Mi-a zis „Copilul tău o să treacă strada pe partea cealaltă, să nu vadă cineva că tu ești taică-su. Că o să îi fie rușine cu tine”. Și de atunci nu mai beau. Am o memorie vizuală, nu mă rătăcesc niciodată. Chestia asta o avem în stomac. Sunt niște oameni care umblă prin pădure și eu nu cred că îi văd toți oamenii”, a precizat Nicolae Onu.

Te-ar putea interesa și: Incredibil! Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un kiwi pe zi. Mulți nu știu asta

„Cam așa miroase Dumnezeu, ca plantele”

Totodată, vraciul a vorbit despre o serie de plante ce pot contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții și chiar la vindecarea unor boli. Nicolae Onu a oferit o serie de sfaturi și recomandări despre prepararea ceaiurilor și despre felul în care trebuie băute acestea pentru a avea un efect cât mai benefic și rapid asupra organismului nostru. Conform acestuia, există anumite ierburi ce fac adevărate minuni. De exemplu, ceaiul de chimen negru, băut regulat timp de o săptămână, ne poate ajuta în lupta cu diabetul. Totodată, există și plante ce pot contribui la conceperea unui copil, cum ar fi ciocul berzei.

„Chimenul negru în diabet face minuni. Bei o săptămână cate o lingură de chimen la o cană de apă fiartă și în a șaptea zi ăla e diabetul. Bei în continuare, dar întâi iei o doză de atac. Pastilele sunt bune, dar nu face abuz de pastile. Poți să faci abuz de ceai cât vrei. Cam așa miroase Dumnezeu, ca plantele. Ciocul berzei e de făcut copii. Îi dai nevestei să bea și după aia ai grijă că rămâne gravidă și cu vecinii. E o minune. E pentru bolile organelor genitale feminine. Ciocul berzei se mai numește și „Planta lui Zalmoxis”. Cu asta, Zalmoxis făcea resuscitări. Îmbiba bine bolnavul în năprasnic, îl dădea de trei ori peste cap în față să îl reseteze, după care îl ținea drept și turna restul de ceai”, a adăugat Nicolae Onu.

Te-ar putea interesa și: Exercițiul banal care te ajută să reduci semnificativ stresul. Doctor Mihail: „Câinele, înainte să adoarmă seara, face asta”

„În denumirea populară a plantei este leacul. Dacă o cheamă „Mușcată”, înseamnă că e bună la mușcături”

Tot Nicolae Onu spune că există plante care ne pot ajuta cu gestionarea depresiei, a anxietății și a stresului. Una dintre acestea este roinița. Tot ce trebuie să facem este să bem o săptămână, zilnic, ceai de roiniță. În a zecea zi, în corpul nostru se produce o minune și suntem vindecați, potrivit spuselor acestuia. Totodată, plante precum Talpa Gâștii ne pot ajuta la îmbunătățirea somnului.

„După părerea mea, cea mai puternică plantă în depresie, anxietăți, stres este roinița. Numai că este o tehnică să bei roinița. Bei șapte zile câte două căni de roiniță mai pe burta goală. Planta asta nu se fierbe. În a opta și a noua zi oprești ceaiul și în timpul ăsta în hipotalamus se întâmplă o minune și o resetare și o reorganizare. Când începi să bei în a zecea zi, atunci te vindeci. Altfel, să bem așa ceaiul de la ora cinci, e altceva. În situația în care omul nu poate să doarmă noaptea și e agitat, există o plantă care se cheamă Talpa Gâștii. Mai concret, pe orice plantă se pune albine, este plantă medicinală. În denumirea populară a plantei este leacul. Dacă o cheamă „Mușcată”, înseamnă că e bună la mușcături”, a declarat Nicolae Onu, la podcastul lui Damian Drăghici.

Te-ar putea interesa și: Trei măsuri de ajutor dacă suferi de hipotiroidism. Carmen Brumă: „Evită aceste alimentele”

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel