Noul star al fotbalului, ținta insultelor rasiste în ''El Clasico''

Data publicării:
 sursa pixaby/ autor StockSnap
Descriere foto: sursa pixaby/ autor StockSnap

Liga spaniolă de fotbal a condamnat insultele şi gesturile rasiste la adresa jucătorilor echipei FC Barcelona, în cursul meciului câştigat fără drept de apel, cu 4-0, pe terenul 'eternei rivale' Real Madrid, sâmbătă seara în Primera Divsiion.

Într-un comunicat difuzat duminică, La Liga precizează că în timpul meciului a fost observat 'un comportament rasist intolerabil' şi 'condamnă ferm aceste evenimente'. 'La Liga rămâne fermă în angajamentul său de a eradica orice tip de comportament rasist şi de ură în interiorul şi în afara stadioanelor. Nu există loc pentru acest flagel în sport', a adăugat forul fotbalistic spaniol.

Anchetă pentru identificarea unor fani

 

Clubul Real Madrid a dat la rândul său publicităţii un comunicat în care precizează că 'a deschis o anchetă' pentru 'localizarea şi identificarea unor fani' ai echipei madrilene care au scandat insulte rasiste după golul lui Lamine Yamal, pentru a 'adopta măsurile disciplinare şi judiciare adecvate'.

Campioana en titre a Spaniei 'condamnă ferm orice tip de comportament care implică rasism, xenofobie sau violenţă în fotbal şi sport, şi regretă profund insultele pe care câţiva fani le-au rostit aseară (sâmbătă) într-unul dintre colţurile stadionului'.

FC Barcelona s-a impus în 'El Clasico' prin dubla polonezului Robert Lewandowski (54, 56) şi golurile lui Lamine Yamal (77) şi Raphinha (84). În urma acestui succes, Barca şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului, distanţându-se la şase puncte de Real Madrid, ocupanta locului secund, după unsprezece etape, scrie Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel