Frunzele de ananas ar putea fi folosite pentru a arde grăsimile dăunătoare.
Frunzele de ananas au fost studiate de oamenii de știință de la Universitatea Națională din Singapore. Rezultatele studiului arată că frunzele de ananas ar putea fi folosite pentru a absoarbe compușii grași din alimentele pe care le mâncăm.
Frunzele de ananas conțin un hidrogel care poate fi folosit pentru a absorbi grăsimile dăunătoare din alimentele consumate recent în sistemul nostru digestiv.
Pentru noul studiu – condus de profesorii asociati Duong Hai-Minh si Phan Toan Thang – cercetatorii de la Universitatea Nationala din Singapore au inceput prin uscarea si macinarea frunzelor de ananas care au fost obtinute ca deseuri agricole.
Când pulberea rezultată a fost testată într-un sistem bazat pe laborator care a simulat mediul acid al tractului digestiv uman, sa constatat că 1 gram de substanță a fost capabil să absoarbă 45,1 grame de grăsimi fierte. Pentru a face pulberea mai ușor de ingerat, o parte din ea a fost încapsulată, iar unele au fost presate sub formă de biscuiți subțiri.
"După ingestie, capsula sau biscuitele absoarbe compuși grași (cum ar fi grăsimile animale) și formează bucăți de fibre acoperite cu grăsime. Aceste bulgări acoperite cu grăsime vor fi apoi eliminate din sistemul digestiv într-una până la trei zile, similar cu alte alimente pe care le consumăm", a declarat Phan Toan Thang, unul dintre autorii studiului
Și în timp ce proprietățile mecanice ale frunzelor de ananas le fac potrivite pentru sarcină, oamenii de știință au declarat că ar putea fi utilizate și alte tipuri de deșeuri agricole cu conținut ridicat de celuloză - cum ar fi pulpa de trestie de zahăr.
Citește continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News