Nu știai asta despre uleiul de măsline. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit ce se întâmplă în organism dacă îl consumi

Data publicării:
Sursa foto: Dr Mihail/ captură video Youtube, freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Dr Mihail/ captură video Youtube, freepik.com

Uleiul de măsline este utilizat pe scară largă în bucătării din întreaga lume, fiind iubit pentru aroma sa delicată. Medicul Mihail Pautov explică impactul asupra corpului nostru și dezvăluie dacă merită sau nu să-l incluzi în dieta ta zilnică.

Uleiul de măsline devine din ce în ce mai popular în bucătăriile din întreaga lume. Fie că este folosit la salate, preparate calde sau sosuri, uleiul de măsline este apreciat pentru textura sa fină și capacitatea de a intensifica aromele naturale ale ingredientelor. Versatilitatea sa îl face potrivit atât pentru gătitul de zi cu zi, cât și pentru preparate sofisticate, fiind un element esențial în diverse tradiții culinare.

Nu știai asta despre uleiul de măsline. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit dacă este sau nu benefic pentru sănătate

Medicul Mihail Pautov a explicat pe rețelele sociale dacă uleiul de măsline este cu adevărat benefic pentru sănătate. Potrivit acestuia, uleiul de măsline nu doar că îmbunătățește profilul lipidic, crescând nivelul de HDL, colesterolul „bun”, și scăzând nivelul de LDL colesterol și trigliceride, dar are și efecte antiinflamatorii puternice. Aceste beneficii se datorează unor componente precum oleocantalul, care ajută la reducerea inflamațiilor din corp, factor esențial în prevenirea bolilor cronice.

„Uleiul de măsline are proprietăți antiinflamatorii. Componentele uleiului de măsline, cum ar fi oleocantalul, pot reduce inflamația în corp, care este un factor cheie în bolile cronice. Este bogat în antioxidanți, cum ar fi polifenoli, care protejează celulele de stresul oxidativ și pot reduce riscul de boli cronice. De asemenea, uleiul îmbunătățește profilul lipidic, adică ne crește nivelul de HDL colesterol și ne scade nivelul de LDL colesterol și nivelul de trigliceride.

Acel LDL colesterol «rău» este rău atunci când este intens oxidat de factorii noștri de viață, de mâncarea procesată pe care o mâncăm, de alcool, de fumat, de stres. Revenind la uleiul de măsline, el scade nivelul acelui LDL, tocmai pentru că împiedică oxidarea lui, împiedică recilcularea lui în organism și ajută la eliberarea lui, așa cum corpul vrea să elibereze acest LDL, să nu-l țină captiv cum se întâmplă atunci când nu avem grijă de noi”, a mai precizat medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

@doctor.mihail

Uleiul de măsline are multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele ☝????????????‍⚕️

♬ original sound - doctor.mihail

Testul simplu prin care afli dacă uleiul de măsline este sau nu calitativ

Medicul Mihail Pautov a explicat într-o altă postare cum poți testa uleiul de măsline pentru a-ți da seama dacă este sau nu de calitativ. 

„Cum îmi dau eu seama dacă uleiul de măsline este bun? Pui într-un păhărel, îl miroși, după care tragi puțin în gură, îl ții între dinți, iar în momentul în care îl ții între dinți trebuie să inspiri aer pe gură. Aerul ajunge în faringe, ca să simți toată aroma uleiului, după care se înghite. În momentul în care înghiți uleiul de măsline, toți acei polifenoli și antioxidanți dacă s-au păstrat în uleiul de măsline, o să te gâdile și o să-ți vină să tușești. Deci, uleiul de măsline original, când îl deguști, tușești, nu ai cum altfel.

Uleiul de măsline din comerț e posibil să nu te facă să tușești, ceea ce trebuie să-ți pună un semn de întrebare. În momentul în care miroși, el trebuie să aibă miros de iarbă verde, combinat cu citrice, cu codiță de roșie, cam astea sunt mirosurile pe care le simți, când miroși un ulei de măsline făcut corect”, a explicat Dr. Mihail pe rețelele sociale. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel