Chef Joseph Hadad le-a dezvăluit fanilor săi un desert extrem de delicios și perfect de savurat la cina de Valentine’s Day.
Toți îndrăgostiții așteaptă cu nerăbdare Valentine’s Day, ziua internațională a iubirii. 14 februarie îți oferă, astfel, un motiv în plus să-i arăți toate afecțiunea și aprecierea partenerului de viață, iar dacă până acum nu ai găsit cadoul potrivit sau nu ești nici adeptul cinelor luate în oraș, din cauza aglomerației care va fi peste tot, în această zi specială, îți oferim noi o variantă excelentă, care, fără doar și poate, îți va surprinde jumătatea. Poți organiza o cină romantică, unde să pregătești un desert savuros, perfect pentru ziua de 14 Februarie. Joseph Hadad vine cu cea mai excelentă rețetă în acest sens, iar după imaginile bucătarului chef, pare că nu ai cum să dai greș cu această alegere culinară, care va cuceri papilele gustative ale oricărei persoane.
Ingrediente:
- 220g ciocolată neagră 62%
- 220g unt 82% nesărat(la temperatura camerei)
- 6 ouă
- 125g Zahăr alb
- 220g Făină albă
- 3-4 zmeură (opțional)
- topping de fructe (opțional)
- înghețată de vanilie sau fructe de pădure (opțional)
Mod de preparare:
După cum scrie chiar bucătarul chef pe rețelele de socializare, modul de preparare al acestui desert nu este deloc unul prea complicat, astfel încât poate fi realizat cu ușurință și de persoanele care nu au atât de multă dexteritate în bucătărie. Partea cea mai bună este că acesta a scris pas cu pas modul de preparare, iar mai jos îți prezentăm toate etapele pe care trebuie să le știi și tu.
„1. Puneți ciocolata la topit cu tehnica Bain -marie, amestecând mereu. Când este aproape topită, adăugați untul și amestecați. Luați de pe foc înainte ca tot untul să se fi topit și amestecați până când este topit. (Amestecul trebuie să fie cald, nu fierbinte, altfel se vor găti ouăle)
2. Între timp puneți ouăle și zahărul într-un mixer și bateți până când se mărește în volum, devine spumă și are o consistență mai tare.
3. Ungeți formele cu unt. Opriți mixerul și încorporați făină în spuma de ouă, apoi ciocolata. (Trebuie să scadă în volum pe parcurs ce încorporați ciocolata)
4. Umpleți fiecare formă cu amestecul obținut, bateți să se așeze, puneți o jumătate de zmeură în mijloc și mai bateți din nou. Puneți apoi toate formele la frigider pentru 1 ora.
5. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200C pentru 8-9 minute. Serviți cu topping de fructe și înghețată de vanilie sau fructe de pădure. Poftă bună!
Eu am făcut o cantitate dublă, de aceea am obținut mai mult amestec”, le-a transmis Joseph Hadad fanilor, pe rețelele de socializare.
View this post on Instagram
Pentru a se asigura că fanii săi vor reuși să obțină cel mai delicios desert de Ziua Îndrăgostiților, chef Joseph Hahad le-a dezvăluit acestora și câteva trucuri utile, pe care toată lumea ar trebui să le aibă în vedere. În primul rând, extrem de important este să nu scapi niciun strop de apă în ciocolata pe care o topești pentru desert, întrucât, în mod evident, acest lucru poate schimba consistența și gustul produsului finit.
Mai mult, dacă timpul îți permite, poți lăsa aluatul la frigider mai multe ore, până la 48, precizează Joseph Hadad. Atenție, însă. Trebuie să scoți compoziția cu cel puțin 10 minute înainte de preparare, pentru a fi la temperatura camerei.
Citește și: Mihaela Bilic susține consumul de mezeluri. Declarațiile care au șocat medicii: „Sunt o supercarne”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News