Nu toată lumea are nevoie de un partener. Iată cum să fii fericit de unul singur

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, Priscilla Du Preez
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, Priscilla Du Preez

Fie că sunteți singur(ă) prin alegere sau din cauza circumstanțelor, experții vă împărtășesc sfaturile lor de top pentru a fi fericit de unul singur.

Timp de multe secole, a face parte dintr-un cuplu a fost esențial pentru a supraviețui și a prospera. Două venituri însemnau o mai bună capacitate de a obține succes financiar, iar inegalitățile de gen au împiedicat femeile să dețină proprietăți sau să deschidă conturi bancare fără un bărbat. Din fericire, vremurile s-au schimbat semnificativ, iar acum nu mai este obligatoriu să fii căsătorit sau să faci parte dintr-un cuplu pentru a avea o viață împlinită. Chiar și așa, a fi singur poate avea un stigmat greu - și mulți oameni se întreabă cum este posibil să fii fericit singur.

După cum explică Paula Flidermauz, MHC-LP, consilier de sănătate mintală la Empower Your Mind Therapy, mulți dintre noi cresc cu gândul că trebuie să fie ceva în neregulă cu noi - sau că nu există nicio modalitate de a fi cu adevărat fericiți - dacă nu suntem într-o relație romantică. Acest lucru se datorează în mare parte presiunilor societății, influenței mass-media și comentariilor nedorite ale prietenilor și membrilor familiei. "Din ce în ce mai mulți oameni își dau seama că își pot găsi fericirea în afara parteneriatelor", continuă ea. 

Nu ești singurul care este singur, deoarece un studiu recent al PEW a constatat că aproape jumătate dintre persoanele singure din ziua de azi aleg să nu fie într-o relație. Dacă faci parte din această mulțime - sau dacă te gândești să renunți la aspectul întâlnirii/cuplului tradițional - iată câteva sfaturi utile despre cum să-ți hrănești stima de sine și să fii fericit singur.


Investește în relațiile tale platonice

Chiar dacă nu râvnești la compania unui partener romantic, stabilirea de conexiuni sociale și participarea la o comunitate reprezintă o parte esențială pentru a-ți menține sănătatea mintală și pentru a trăi o viață lungă și împlinită. De aceea, Flidermauz spune că, pentru a cultiva fericirea de unul singur, este vital să investești în prieteniile tale platonice, inclusiv în prieteni și membri ai familiei - și da, acest lucru include și animalele de companie. 


Faceți o analiză anuală a vieții - și faceți un plan

Nu este necesar să aveți un partener pentru a construi o avere , a cumpăra o casă, a stabili obiective. De asemenea, trebuie să vă faceți un plan pentru a vă face viața pe care o doriți. De aceea, efectuarea unei revizuiri anuale a vieții și stabilirea de strategii pentru obiectivele lunare, trimestriale și anuale vă va ajuta să vă construiți încrederea, spune Rachael Evans, fondator și CEO al The Workshop Whisperer. Ea recomandă să faci o listă cu realizările tale, lecțiile învățate, ce ai făcut bine, ce nu a funcționat atât de bine și lucrurile care au stat în calea atingerii oricăror obiective stabilite anterior. Apoi, acordați-vă timp pentru a reflecta, punându-vă întrebări precum acestea:

Contribuiți la binele general

Potrivit lui Makhosi Nejeser, expert în potențialul uman și fondator al The Royal Shaman, o nevoie umană frecvent trecută cu vederea este dorința de a avea un scop și o moștenire. "În timp ce mulți oameni găsesc un sens în sprijinirea celor apropiați sau a copiilor lor, puteți contribui în continuare în moduri importante la umanitate și vă puteți simți cu adevărat bine că faceți o diferență în lume", explică ea. 

Pentru a face acest lucru, căutați organizații care se aliniază cu cauze care sunt semnificative pentru dvs. și pentru valorile dvs. După cum spune Nejeser, simplul fapt de a vă oferi voluntar timpul și abilitățile sau de a găsi modalități creative de a promova schimbarea pe care doriți să o vedeți poate contribui mult la sprijinirea celorlalți și la a vă face fericiți, potrivit realsimple.com

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel