Numele deosebit pe care Iustina și Cornel l-au ales pentru bebeluș. Ce semnificație are

Data publicării:
Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian
Descriere foto: Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina și Cornel, cuplul de la „Insula Iubirii”, sezonul 8, trăiesc cea mai frumoasă perioadă din viața lor. Cei doi vor deveni părinții unei fetițe și deja au ales un nume deosebit pentru micuță.

Iustina și Cornel Luchian, unul dintre cele mai celebre cupluri de la „Insula Iubirii”, și-au unit destinele cu câteva luni în urmă, alegând să se ierte reciproc și să își mai dea o șansă. Iustina a aflat că este însărcinată chiar în Thailanda, iar la auzul veștii, logodnicul ei a izbucnit în lacrimi de fericire, uitând de toate momentele dificile prin care au trecut pe parcursul reality-show-ului.

De când s-au întors în România, cei doi au devenit foarte activi pe rețelele sociale și își țin urmăritorii la curent cu ce se întâmplă în viața lor. După ce au aflat că bebelușul va fi fetiță, oamenii au fost curioși să afle numele pe care l-au ales pentru cea mică. Iustina și Cornel au împărtășit acest detaliu cu oamenii care îi urmăresc și au dezvăluit numele fetiței. Mai exact, fiica lor va purta numele de Ivana Nectaria și se va naște în luna noiembrie.

Numele „Ivana" este de origine slavă și este forma feminină a numelui „Ivan," care corespunde cu numele „Ioan". Semnificația sa provine din ebraicul „Yohanan”, care înseamnă „Dumnezeu a avut milă” sau „Darul lui Dumnezeu”. Acest nume este răspândit în multe culturi est-europene și slave, fiind apreciat pentru rezonanța sa religioasă și tradițională. „Ivana” poate sugera calități de sensibilitate, grație și un profund simț spiritual, datorită legăturii sale cu numele „Ioan”, un nume cu rădăcini biblice și creștine.

Te-ar putea interesa și: Rareș de la Insula Iubirii nu s-a mai abținut și i-a transmis un mesaj ispitei Radu: „Vreau să îi mulțumesc”

Numele „Nectaria” este de origine greacă și derivă din cuvântul „néktar”, care înseamnă „nectar”, băutura divină a zeilor din mitologia greacă. De aici, sensul simbolic al numelui poate fi interpretat ca „cea care este dulce ca nectarUL” sau „divină.”

Este un nume întâlnit în comunitățile creștin-ortodoxe, având și o semnificație spirituală datorită Sfântului Nectarie din Eghina, cunoscut pentru minunile sale și venerat pentru ajutorul oferit celor aflați în suferință. Astfel, Nectaria poate fi asociat atât cu frumusețea și dulceața vieții, cât și cu sfințenia și protecția divină.

Te-ar putea interesa și: Maria de la Insula Iubirii, criticată pentru că lucrează într-o patiserie. Cum a reacționat

Iustina și Cornel s-au întâlnit în timp ce Cornel era încă căsătorit. După divorțul acestuia, cei doi au început o relație, în ciuda diferenței de 12 ani dintre ei. Cornel are patru copii, iar Iustina afirmă că se înțelege bine atât cu ei, cât și cu mama lor. După opt luni de relație, Cornel a cerut-o în căsătorie, iar cuplul a venit în emisiune pentru a-și testa relația înainte de marele eveniment. Iustina a mărturisit că logodnicul său a avut un moment de infidelitate și își dorește să vadă dacă acesta a fost doar o greșeală trecătoare și dacă merită să-și unească destinele pentru tot restul vieții. Se pare că testul insulei le-a oferit răspunsurile dorite, dat fiind faptul că cei doi s-au căsătorit și urmează să devină părinți.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel