O celebră trupă românească apare în manualele de muzică pentru clasa a VI-a. Anunțul a fost făcut chiar de artiști

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Pexels/Max Fischer
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/Max Fischer

Trupa „Subcarpați” apare în manualele de muzică pentru elevii de clasa a VI-a. Artiștii au anunțat pe pagina lor de Instagram.

Trupa „Subcarpați” a anunțat, printr-o postare pe Instagram, că muzica lor va apărea în manualele de muzică pentru clasa a VI-a. Artiștii au scris un mesaj prin care își exprimau recunoștința, adăugând faptul că mereu și-au dorit să aibă o contribuție la sistemul educațional din țara noastră.

„NU AVEM CUVINTE. Muzica noastră tocmai ce a apărut în manualele de muzică pentru clasa a VI-a. Mereu ne-am dorit să avem un impact în educația din România și suntem extrem de recunoscători că am reușit. Ducem cultura asta frumoasă mai departe! Mulțumim din suflet! Big up!!”, au scris artiștii, pe pagina lor de Instagram.

Urmăritorii lor s-au bucurat la aflarea veștii și le-au lăsat sute de comentarii prin care i-au felicitat: „Profesor de muzică și fan. Le povestisem despre voi și înainte să fiți în manual”, „Copiii au nevoie de conectare cu muzica aceasta. Felicitări!”, „Generațiile primesc voce și ghidaj”, „Viitorul sună bine!”, „Felicitări! Este minunat să vedem schimbări în educație”.

„Subcarpați” este o trupă din România, fondată în 2010 de MC-ul și producătorul Bean (Mihai Andrei). Stilul lor muzical este o fuziune inovatoare între folclorul românesc și muzica modernă, combinând influențe din hip-hop, trip-hop, dubstep și electro cu elemente tradiționale din muzica populară românească. Acest stil a fost denumit "folclor underground" și a captat atenția unui public larg datorită mesajelor puternice și a combinației de sunete moderne cu rădăcini culturale.

Te-ar putea interesa și: Bebe Cotimanis și-a deschis sufletul și a vorbit despre moartea tragică a tatălui și acceptarea trecerii în neființă

Trupa este cunoscută pentru promovarea și revitalizarea culturii românești tradiționale într-un mod contemporan. Subcarpați își propune să readucă în prim-plan folclorul autentic, pe care îl îmbină cu versuri sociale și politice, având o abordare profundă față de istorie și identitatea națională.

Printre cele mai cunoscute piese ale lor se numără „Balada românului”, „Rău necesar” și „Miorița”, iar de-a lungul timpului, au colaborat cu numeroși artiști din diverse genuri muzicale. Subcarpați s-a bucurat de succes atât pe plan național, cât și internațional, fiind recunoscută pentru autenticitatea și originalitatea sa.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel