Acestă rețetă de gomboți cu prune din compot este alegerea ideală dacă vrei să te întorci în copilărie. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie.
Găluștele cu prune sau așa cum sunt ele denumite în popor, „gomboți” sunt un fel de desert tradițional preparat din cartofi, făină, pesmet, scorțișoară și prune.
Ai nevoie de:
500 gr cartofi
100 gr făină
25 ml ulei
sare
100-150 gr margarină
50 gr pesmet
50 gr zahăr
prune din compot
Cum procedezi:
Fierbi cartofii, îi pasezi și îi frămânți cu făină, ulei, zahăr și sare. Scoți prunele din compot și le scurgi de zeamă. Întinzi aluatul într-o foaie cu grosimea de un centimetru și tai pătrate în care învelești prunele, asftel încât să rezulte o gălușcă rotundă. Le fierbi în apă cu sare pe foc mic. Când sunt gata se ridică la suprafață. Le scoți și le treci prin pesmetul prăjit în margarină. Apoi le presari cu zahăr pudră. Le consumi cât sunt calde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News