O rețetă tradițională: Ciulama de pui cu mămăligă

Data actualizării: | Data publicării:
Gombik, foto pixabay
Descriere foto: Gombik, foto pixabay

O rețetă pe gustul tuturor. Vezi cum se prepară tradițional în doar câțiva pași

Rețeta de ciulama de pui este mâncarea pe care o știm din copilărie, cu un sos cremos și delicios. 

Ingrediente:

1300 g carne de pui, 100 ml ulei, 300 g făină, 100 g morcovi, 100 g țelină rădăcină, 100 g ceapă, 20 g sare, 2000 g mămăligă

Proces tehnologic:

Morcovii, ceapa și țelina rădăcină se curăță, se spală și se crestează. 

Modul de preparare:

Carnea de pui se fierbe în apă cu sare, se spumează, se adaugă morcovii, ceapa, țelina și se fierbe totul în continuare, circa 30 de minute. Carnea se scoate separat, se porționează și se menține la cald, în puțină supă strecurată. Făina se dizolvă în 300 ml de supă răcită, se adaugă ulei încălzit și se amestecă bine, pentru omogenizare. Se fierbe totul circa 30 de minute, amestecând continuu, pentru a nu se forma aglomerări. Se adaugă apoi treptat supa încălzită, până se obține consistența specifică pentru ciulama. Se adaugă bucăți mici de margarină sau unt deasupra, pentru a nu se forma crustă. Carnea porționată se scoate din supă și se acoperă cu ciulama.

Servirea

Preparatul se servește cald, cu mămăliguță. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel