Obiceiul banal care elimină anxietatea în 10 minute. Trucul unui neurolog

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Uday Mittal
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Uday Mittal

Neurologul Wendy Suzuki, doctor în neuroștiințe, autoarea cărții Good Anxiety, a dezvăluit cel mai simplu truc pentru eliminarea anxietății. 

"Care este cea mai puternică activitate minimă pe care oamenii o pot face pentru a-și diminua nivelul de [anxietate]?", spune ea în cadrul podcastului mindbodygreen.

 

Cum să reduci anxietatea prin conversația conștientă

Suzuki, profesor de Știință Neurală și Psihologie la Universitatea din New York, a creat un experiment rapid de laborator: I-a invitat pe studenți să se angajeze într-o conversație conștientă de 10 minute despre vacanța lor preferată - un subiect neutru, dar pozitiv - cu unul dintre asistenții ei de cercetare. Singurii parametri? "Este doar o conversație în care asistentul meu este antrenat să te asculte profund", împărtășește ea.

 

Ulterior, când elevii au reflectat asupra experienței, au remarcat beneficiile profunde ale faptului că au avut pe cineva cu care să se conecteze. Suzuki povestește: "[Ei au spus:] "A fost atât de plăcut să am o conversație în care cineva m-a ascultat cu adevărat și mi-a pus întrebări despre această experiență care mi s-au părut utile"." Nu numai că amintirile din vacanță în sine evocă emoții pozitive (ceea ce poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit), dar schimbul mai profund dintre două persoane poate cultiva sentimente de validare - care, la rândul lor, Suzuki spune că pot ajuta la reducerea stresului.

Trebuie să remarcăm că Suzuki a observat aceste beneficii într-un cadru de laborator, între două persoane care se întâlneau pentru prima dată. "Este chiar mai ușor să o faci cu cineva pe care îl cunoști", spune ea. Pentru a practica conversația conștientă în propria viață, iată care sunt temele pentru acasă: "Fiți cu adevărat prezent", spune Suzuki. "Ascultați profund, fiți curioși, puneți întrebări și oferiți un timp pentru această conversație."

De exemplu, Suzuki le-a alocat studenților ei 10 minute, dar ați putea dedica 15 sau 20 de minute pentru a discuta despre vacanța unei persoane înainte de a schimba poveștile. Indiferent de cronologie, asigurați-vă că umpleți spațiul cu curiozitate, urmăriri și detalii. "Chiar face diferența."

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel