Mihaela Bilic a dezvăluit cum ne putem bucura de un ficat sănătos pe termen lung.
Ficatul este organul care are puterea miraculoasă de a se autoregenera, iar acest lucru este posibil în contextul în care noi renunțăm la acele alimente, obiceiuri nutritive care îi fac rău. Astfel, Mihaela Bilic spune că există câteva lucruri de care trebuie să uităm complet, dacă ne dorim un organ sănătos și pregătit să „recicleze” restul deșeurilor din organism. Dacă respecți aceste lucruri, te vei putea bucura de o stare fizică excelentă pe termen lung.
„Reciclarea se întâmplă în fiecare secundă în organismul nostru. Șeful reciclării este ficatul, 2000 de reacții chimice diferite se trec pe aici, ficatul citește chimic toate substanțele care ajung în sânge. Unele sunt direct aruncate, altele ne hrănesc, altele sunt reciclate. Cum împiedicăm ficatul să facă treaba? Nu-i place excesul de sare, aditivii, grăsimile trans și nici conservanții. Toate acestea, prin expunere repetată, îl împiedică să facă curățenie.
Dacă ficatul nu mai face ordine, apare inflamația în intestin și de aici peste tot.”, a spus Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Doctor de bine, de duminică, 10 martie.
Tot când vine vorba de sănătatea ficatului, la fel de importante mai sunt și ceaiurile, spun specialiștii, care recomandă să le consumăm cât mai des. Nu trebuie să te concentrezi neapărat pe un tip anume, ci există mai multe tipuri care pot face minuni în acest sens. De asemenea, ideal ar fi să-ți cumperi plantele pe care să le adaugi ulterior în apa fierbinte, nu ceaiuri la plic.
„Nu la plic (n.r. ceaiurile la plic nu sunt bune), nu știu ce e în plic, acolo e un praf. O plantă are și ea o structură, este culeasă într-un anumit fel. Ar fi recomandat să folosim plante întregi sau cum ne recomandă specialistul. Ele au diferite elemente, unele ajută la sistemul digestiv, altele ajută defecalizarea, diureza, depinde de ce e nevoie. Cele mai multe au acțiune pozitivă asupra ficatului, bilei. Noi în mediul în care trăim acum, încărcăm foarte tare ficatul de toxine. El este organul cel mai solicitat, care nu se plânge niciodată.”, a declarat Aurelian Vasile, în cadrul podcastului moderat de Mihai Morar.
Singura modalitate prin care îți poți da seama dacă ficatul tău este afectat este prin intermediul unui control special, spunea în trecut Mihaela Bilic. Totuși, pentru a nu ajunge până în acel punct, este esențial să faci tot ce se poate pentru a-l proteja.
„Atenție mare: ficatul este un organ silențios, nu doare și nu dă semne de boală. Cum știm că ficatul este obosit și suprasolicitat? La ecografie, când îl vedem infiltrat cu grăsime- se numește ficat steatozic. Cum facem să nu ajungem aici? Cu moderație din punct de vedere alimentar, odihnă și un strop de fosfolipide esențiale ca suplimente. Ăsta e marele nostru noroc: ficatul se vindecă și se reface, dacă avem grijă de el!”, a scris în trecut Mihaela Bilic pe Facebook.
VEZI și: Rețetă de negresă delicioasă, perfectă pentru Săptămâna Albă. Este sănătoasă și se prepară imediat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News