Operația de care bolnavul cu cancer are mare nevoie, neacoperită de CNAS. Irinel Popescu: Omul are dreptul și la stat, și la privat

Data publicării:
prof. dr. Irinel Popescu
Descriere foto: prof. dr. Irinel Popescu

Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova, spitalul privat în care pacienții nu plătesc nimic. Ce spune prof. dr. Irinel Popescu despre operația necesară pentru bolnavul de cancer.

Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova, înființat și condus de Michael Schenker, medic primar oncolog, și Ramona Schenker, psiho-oncolog, a organizat un eveniment la care au participat mai mulți medici specializați în chirurgie și oncologie, odată cu inaugurarea noului sediu. 

Ei bine, deși este un spital privat, pacienții care au nevoie de tratament sau de servicii de oncologie și radioterapie trebuie să știe că la Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova nu se plătește nimic. 

"Suntem numiți spital privat, este adevărat, însă oferim servicii medicale gratuite. Crezul nostru este că putem oferi servicii medicale de calitate și nu ne vom abate de la acesta", spunea medicul Michael Schenker în urmă cu trei luni.

Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova este la ora actuală cea mai mare platformă medicală de oncologie din Oltenia, are 107 paturi, serviciu de radioterapie care oferă pacienților cu cancer servicii gratuite, fiind în contract cu CNAS.

 

"Aveam 100 de pacienți pe zi și încă 60-70 de pacienți pe lista de așteptare zilnic la radioterapie. Nu mai avem listă de așteptare. Putem începe rapid un tratament radioterapeutic", a precizat dr. Michael Schenker, directorul medical al Spitalului Sf. Nectarie Craiova.

Centrul se întinde pe o suprafață de 8000 de metri pătrați, pe 2 etaje și în două clădiri viu colorate, menite să-i binedispună pe pacienț. Investiția se ridică la 15 milioane de euro, din care 3 milioane de euro au costat cele două acceleratoare lineare din clădirea dedicată radioterapiei, bani luați cu credit de la bancă.

 

"Sunt aproape 8 ani de istorie al centrului nostru. Am luat ființă în 2014, am funcționat până acum într-un alt sediu, creșterea volumului activității într-o rată destul de mare, o progresie destul de importantă a impus găsirea unei soluții pentru un spațiu mai mare, lucru care s-a întâmplat. Am reușit să finalizăm și iată că astăzi suntem în această nouă casă", a spus Michael Schenker, în deschidere.

Printre invitați s-a aflat și prof. dr. Irinel Popescu, director al centrului de chirurgie generală şi transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni și realizator al emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical, care a vorbit despre chirurgie și greșeala sistemului de sănătate care nu decontează acest tratament atât de necesar bolnavilor de cancer.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel