Opt obiceiuri zilnice care îți pot prelungi viața cu 20 de ani: "Chiar și adoptarea unui singur obicei poate aduce 4 ani în plus”

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Aceste 8 obiceiuri zilnice ar putea prelungi viețile până la 24 de ani, potrivit unui nou studiu.

Este clar acum mai mult că longevitatea este influențată de alegerile stilului de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, dar un studiu recent a constatat că anumite obiceiuri pot adăuga peste 20 de ani în plus la viața dumneavoastră.

Cercetarea, prezentată luna trecută la reuniunea anuală a Societății Americane pentru Nutriție, a constatat că practicarea a opt obiceiuri sănătoase la vârsta de 40 de ani a fost asociată cu 24 de ani de viață în plus pentru bărbați.

Femeile au văzut beneficii similare în urma încorporării practicilor în viața lor la vârsta de 40 de ani, cu 21 de ani în plus la viața lor.

"Am fost cu adevărat surprinși de cât de mult se poate câștiga prin adoptarea unuia, a două, a trei sau a tuturor celor opt factori de stil de viață", a declarat Xuan-Mai Nguyen, autorul principal al studiului și specialist în științe ale sănătății la Departamentul de Afaceri pentru Veterani, într-un comunicat de presă.

 

"Cu cât mai devreme, cu atât mai bine, dar chiar dacă faceți doar o mică schimbare la 40, 50 sau 60 de ani, tot este benefică."

8 obiceiuri care ar putea adăuga până la 24 de ani la viața ta


Cele opt obiceiuri, enumerate în ordine, începând cu cel mai mare impact asupra duratei de viață, includ:

Exercițiile fizice
Să nu ai o dependență de opioide
Evitarea fumatului
Gestionarea nivelului de stres
Respectarea unei diete sănătoase
Să nu consumați alcool în exces
Să acordați prioritate unui somn bun
Menținerea unor relații sociale pozitive


Chiar și adăugarea doar a unuia dintre aceste obiceiuri la rutina lor a părut să le ofere bărbaților și femeilor 4,5, respectiv 3,5 ani de viață în plus. Doar două dintre comportamente au adăugat șapte ani de viață în plus pentru bărbați și opt ani în plus pentru femei.

Studiul observațional a analizat alegerile privind stilul de viață a peste 700.000 de veterani ai armatei americane cu vârste cuprinse între 40 și 99 de ani, toți participanți la un studiu de ani de zile numit Million Veteran Program.

Lipsa de activitate fizică, consumul de opioide și fumatul au avut cel mai mare impact asupra duratei de viață, cu un risc de deces cu 30% până la 45% mai mare, a constatat studiul, potrivit CNBC. 

"Stresul, consumul excesiv de alcool, o dietă proastă și o igienă deficitară a somnului au fost asociate fiecare cu o creștere de aproximativ 20% a riscului de deces, iar lipsa unor relații sociale pozitive a fost asociată cu un risc de deces cu 5% mai mare", se arată în comunicat.

Participanții au observat, de asemenea, creșteri atunci când au adăugat obiceiurile sănătoase la vârsta de 50 și 60 de ani, a declarat Nguyen: "Nu este niciodată prea târziu pentru a adopta un stil de viață sănătos".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel