Această rețetă de orez cu mazăre și somon este delicioasă și sănătoasă. Află cum o poți prepara chiar tu.
Ingrediente:
50 gr orez cu bob lung
150 gr file somon
200 gr mazăre
mărar
pătrunjel
ceapă verde
coajă rasă de lămâie
3 linguri suc de lămâie
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru
Mod de preparare:
Somonul trebuie condimentat cu sare și piper negru și uns cu o lingură de ulei. Se bagă la cuptor pentru circa 20 de minute la 200C.
Între timp tocați mărarul, pătrunjelul și ceapa verde. Peste ele adăugați sare, coaja de lămâie și 2 linguri suc de lamaie și lăsați să se macereze.
Într-o oală puneți apă și sare. După ce apa a dat în clocot adăugați mazărea. Lăsați la fiert până este făcută.
În apa în care a fiert mazărea adăugați orezul. Când e gata, trebuie scurs și adăugat peste mazăre.
Peste verdețurile macerate adăugați 1 lingură de ulei de masline și amestecați.
Rupeți somonul bucățele mici și stropiți-l cu sucul de lămâie. Adăugați somonul peste restul ingredientelor. Amestecați totul bine și condimentați cu sare.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News