Dacă un os de pește se blochează în gât, poate fi dureros și îngrijorător. Cu toate acestea, acest lucru este atât de comun încât există sfaturi și trucuri stabilite pentru a le scoate din gât.
Ingestia accidentală a unui os de pește este foarte frecventă. Oasele de pește sunt mici și pot fi ușor ratate în timpul pregătirii peștilor sau atunci când mestecați. Au margini ascuțite și forme ciudate care le fac mai susceptibile decât alte alimente să se blocheze în gât.
Dacă aveți un os de pește blocat în gât, probabil că îl veți simți. De asemenea, este posibil să apară oricare dintre următoarele simptome:
- furnicături sau senzație de înțepătură în gât
- durere ascuțită în gât
- sensibilitate în gât sau gât
- tuse
- dificultăți la înghițire sau înghițire dureroasă
- scuipi sânge, arată Healthline.
Unii pești au sisteme scheletice mai complicate decât alții. Acest lucru îi poate face mai dificil de dezosat.
În general, peștele care este servit întreg este cel mai riscant. Câteva exemple de pești care sunt dificil de dezosat în întregime includ:
- știucă
- crap
- păstrăv
- somon
Înghițirea unui os de pește este rareori o urgență, așa că poate doriți să încercați câteva dintre aceste remedii acasă înainte de a vă îndrepta spre cabinetul unui medic.
Citește continuarea pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News