Oscar 2021. Varianta galei ''fără intervenţii pe Zoom'' stârneşte nemulţumiri

Data publicării:
Oscar, foto Pixabay/ autor: Gia Knight
Descriere foto: Oscar, foto Pixabay/ autor: Gia Knight

Politica ''fără intervenţii pe Zoom'' în timpul ceremoniei de decernare a Oscarurilor din acest an se dovedeşte o bătaie de cap pentru numeroşi nominalizaţi care locuiesc în afara teritoriului Satelor Unite, vizaţi în continuare de restricţii impuse de pandemie

Publicaţiile de specialitate Variety şi Deadline au relatat miercuri că mai mulţi agenţi de presă şi directori ai unor studiouri s-au plâns Academiei de Film Americane referitor la logistica, costurile şi problemele legate de carantină, apărute în urma deciziei care le interzice nominalizaţilor să participe la ceremonie prin mijloace de comunicare la distanţă.

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice (AMPAS), organizatorul ceremoniei, nu a răspuns încă unei solicitări de a comenta articolele apărute în presă.

În contextul pandemiei de coronavirus, ceremonia decernării celor mai prestigioase trofee din industria filmului, care va avea loc pe 25 aprilie, se va desfăşura în două spaţii - Union Station, din centrul Los Angeles, şi amplasamentul tradiţional al Oscarurilor, Dolby Theatre, din Hollywood.

Producătorii au anunţat săptămâna trecută că nu va ''exista opţiunea participării la ceremonie prin intermediul Zoom'', încurajându-i pe nominalizaţi să participe în persoană.

Cel puţin nouă nominalizaţi, printre care regizoarea peliculei ''Promising Young Woman'', Emerald Fennell, şi actriţa din rolul principal, Carey Mulligan, locuiesc în Marea Britanie. Săptămâna viitoare, în Anglia este aşteptată o decizie care ar interzice călătoriile internaţionale neesenţiale până la mijlocul lunii mai, notează Agerpres.

Reprezentanţii celor cinci pelicule nominalizate în categoria ''cel mai bun lungmetraj internaţional'', Danemarca, Hong Kong, România, Tunisia, Bosnia si Herţegovina, s-ar putea de asemenea confrunta cu probleme pentru a ajunge la Los Angeles, au mai precizat Variety şi Deadline.

O altă parte dintre cei circa 200 de nominalizaţi lucrează la producţii care necesită o perioadă de carantină sau îşi desfăşoară activitatea în ''bule'' cu acces restricţionat alături de ceilalţi membri din distribuţie şi ai echipei de producţie, au mai precizat publicaţiile.

Persoanele care călătoresc în California sunt nevoie să respecte o perioadă de carantină de 10 zile. Cei care călătoresc către destinaţii din afara SUA trebuie, de asemenea, că se supună unor restricţii vizând carantina.

Potrivit Variety, o şedinţă preconizată pentru săptămâna aceasta, cu participarea Academiei, studiourilor şi a agenţilor de presă, a fost anulată.

Alte ceremonii de premiere desfăşurate în ultimele luni au înlocuit prezenţa fizică la dineurile de gală şi pe scenă cu apariţii înregistrate anterior, evenimente virtuale sau o combinaţie a celor două cu participarea unui număr redus de invitaţi.

Cifrele de audienţă ale galelor de premiere sunt în cădere liberă, ceremonia Globurilor de Aur şi cea a premiilor Grammy fiind urmărite de cel mai mic număr de privitori din ultimele decenii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel