Ostropel de pui. O rețetă autentic românească

Data publicării:
Tocanita, foto Pixabay/ sursa Free Photos
Descriere foto: Tocanita, foto Pixabay/ sursa Free Photos

Această rețetă de ostropel de pui este simplă și gustoasă. Îți va aminti cu siguranță de gustul copilăriei. 

Ingrediente:


800 de g pui 

2 cepe 

3 căței de usturoi

2 linguri de ulei

150 ml. supă de pui

300 g de roșii pasate 

1 legătură de pătrunjel

sare și piper 

1 frunză de dafin


Mod de preparare: 


Bucățile de pui trebuie spălate bine și curățate. După aceea le condimentăm și le punem într-o cratiță largă cu ulei încins pentru a se rumeni bine pe toate părțile. 

Scoatem bucățile de pui pe o farfurie și adăugăm în cratiță ceapa tocată mărunt și jumătate din usturoiul zdrobit. Lăsăm ceapa la călit cam 7-8 minute. 

Când ceapa s-a înmuiat, am adăugat înapoi în cratiță bucățile de pui cu tot cu sucul pe care l-au lăsat pe farfurie. Punem peste și supa fierbinte. Adăugăm acum și frunza de dafin. 

Punem după ce supa începe să fiarbă și roșiile pasate. 

Lăsăm să fiarbă la foc mic până ce bucățile de pui se frăgezesc bine, circa 45 de minute. 

În final, oprim focul, adăugăm restul usturoiului pisat și sare și piper după gust. 

Înainte de servire adăugăm și pătrunjelul verde tocat. 

Otropelul de pui merge de minune cu mămăliguță. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel