Oțetul, ajutor la curățenie. 6 situații în care îl putem folosi și 3 în care este INTERZIS

Data actualizării: | Data publicării:
 Oțetul, ajutor la curățenie. 6 situații în care îl putem folosi și 3 în care este INTERZIS. Foto:pixabay.com autor klimkin
Descriere foto: Oțetul, ajutor la curățenie. 6 situații în care îl putem folosi și 3 în care este INTERZIS. Foto:pixabay.com autor klimkin

Oțetul poate fi extrem de util în anumite situații, cum ar fi, să zicem, atunci când faceți o salată. Multe persoane folosesc însă această substanță și pentru a curăța anumite suprafețe. Iată cele 3 situații în care nu este indicat să utilizați oțetul și 6 în care este recomandat.

Potrivit Fundației Naționale  Sanitare NSF, dacă doriți să dezinfectați o suprafață - un proces care ucide bacteriile - nu ar trebui să utilizați oțet.

Puteți folosi oțet, totuși, dacă doriți să îndepărtați murdăria sau petele de pe suprafețe sau să spargeți anumite tipuri de acumulări.

Este important de menționat că discutăm aici despre oțet alb, din alcool. Oțetul de mere, din vin și cel balsamic ar trebui folosite doar în scopuri culinare.

Trei situații în care nu ar trebui să folosiți oțet la curățenie

 

1. Pentru dezinfectarea sau igienizarea suprafețelor

Primul indiciu că oțetul nu se poate dezinfecta corect? Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) nu îl recunoaște ca dezinfectant înregistrat. Pentru a se califica ca dezinfectant, un produs sau o soluție ar trebui să poată ucide 99,9% din germenii dăunători în termen de cinci până la 10 minute, conform EPA.

„Cel mai bun mod de a curăța suprafețele este de a folosi produse igienice produse pentru a le curăța”, spune Sanja Ilic, dr., Profesor asociat de nutriție umană la Universitatea de Stat din Ohio și specialist în siguranță alimentară.


În timp ce oțetul poate ucide unii germeni, „nu este suficient pentru a face o suprafață sigură”, spune microbiologul Jason Tetro, autorul The Germ Files.

 

2. Pentru a curăța produsele alimentare

În timp ce spălarea fructelor și legumelor este o mișcare inteligentă, a face acest lucru cu oțet nu este cu adevărat necesar.

"Recomandarea este să vă curățați produsele sub apă,, spune Ilic.

Și s-ar putea să doriți să stați departe de o soluție de oțet, deoarece scufundarea produselor în acesta nu este recomandată, spune ea. În plus, oțetul ar putea adăuga un gust nedorit.

Spălarea alimentelor în orice fel de soluție va muta doar mulți germeni în loc să îi îndepărteze. 

 

3. Pentru a curăța anumite blaturi și plăci din granit, piatră naturală sau marmură

Oțetul este acid și, în timp, poate uza aceste tipuri de materiale. 


 6 situații în care puteți folosi oțetul la curățenie

 


1. Pentru a îndepărta petele de apă, spuma de săpun și rugina

2. Pentru a curăța podelele 

3. Pentru a elimina mirosurile neplăcute din bucătărie

4. Pentru a preveni înfundarea scurgerilor

5. Pentru a împrospăta rufele

6. Pentru a curăța aparatele de uz casnic

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel