Ouă ochiuri cu puține calorii: cum le faci cât mai sănătoase. Trucul unui medic nutriționist

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Nathan Dumlao
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Nathan Dumlao

A mânca sănătos nu este greu, ci îți trebuie determinare și ceva imaginație. 

Dacă vrei ca micul-dejun să fie sărac în calorii, dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție, îți dezvăluie un truc foarte simplu cu ouă ochiuri. 


 
De regulă, medicii nutriționiști nu recomandă ouăle ochiuri, deoarece se prăjesc în mult ulei, au multe calorii, nu sunt sănătoase și cad greu la digestie. Vestea bună este că ouăle pot fi gătite altfel: în apă (poșate) sau și mai simplu: la capac! Așa nu vei avea nevoie de mult ulei și de prăjeală!

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 ouă

1 linguriță de ulei

condimente

1 tigaie antiaderentă cu capac

40 g telemea proaspătă de capră

40 g pâine cu maia

200 g roșii

Citește modul de preparare pe DCMedical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel