Ouăle de prepeliță au o multitudine de beneficii pentru sănătate, fiind recomandate atât în perioada sarcinii, cât și copiilor. Printre beneficii se numără reducerea stresului oxidativ, gestionarea diabetului sau reducerea colesterolului rău.
Ouăle de prepeliță sunt mici, în comparație cu cele de găină, însă sunt foarte bogate în substanțe nutritive. Adesea sunt consumate în medicina chineză pentru tratarea multor probleme de sănătate, iar culturiștii le folosesc ca suplimente alimentare.
Ouăle de prepeliță pot fi consumate crude, ca atare sau în componența unor shake-uri, ori fierte, mai tare sau moi, după preferința fiecăruia.
Ouăle de prepeliță, conținut nutrițional
Ouăle de prepeliță au un conținut nutrițional foarte bogat, la 100 de grame (aproximativ 11 bucăți) sunt:
- calorii 158,
- grăsimi totale 11 g,
- grăsimi saturate 3,6 g,
- colesterol 844 mg,
- sodiu 141 mg,
- proteine 13 g,
- vitamina D 55 mcg,
- calciu 64 mg,
- fier 3,65 mg
- potasiu 132 mg, notează FoodData Central din cadrul Departametului de Agricultură USDA.
De asemenea, sunt bogate în antioxidanți, seleniu, lecitină, iod și colină.
Vezi și: Lecitina, esențială pentru celule. Care sunt beneficiile sale și unde o regăsim
Ouăle de prepeliță, beneficii pentru sănătate
Prin conținutul bogat de nutrienți, ouăle de prepeliță îmbunătățesc imunitatea, stimulează sănătatea oaselor, controlează diabetul, asigură sănătatea pielii și previne căderea părului. De asemenea, se susține că acestea ajută la gestionarea depresiei, o afecțiune psihoemoțională ce apare adesea alături de anxietate.
Citește continuarea pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News