Rețetă delicioasă de pandișpan, perfectă de preparat în weekend.
Pentru blat de pandișpan:
Pentru bezeaua caramelizată:
Mai întâi, cuptorul se preîncălzește la 180 de grade celsius, după care se pregătesc fructele, se curăță de sâmburi cu ajutorul unei agrafe sau a unei scobitori, pentru a rămâne întreagă pulpa acestora și, implicit, sucul.
Albușurile și gălbenușurile se separă, după care peste albușuri presărăm puțină sare și le batem spumă. În timp ce le batem, adăugăm treptat zahărul, până obținem o bezea. Gălbenușurile le amestecă cu uleiul și cu vanilia. Când bezeaua este fermă, se adaugă gălbenușurile ușor, amestecând continuu, cu ajutorul unei spatule. La final, se adaugă făina și amestecăm totul până se omogenizează.
Când totul este gata, ungem o tavă cu ulei, presărăm făină și întindem în ea compoziția pentru blatul de pandișpan. Punem vișinele sau cireșele din loc în loc și coacem pandișpanul cu vișine și cireșe amare pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi îl lăsăm să se răcească în tavă și îl servim când se răcește. Poftă bună!
Ingrediente pentru aluat fraged:
Ingrediente pentru glazură:
Mod de preparare
Se începe cu prepararea aluatului fraged care necesită un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi decupat sub formă de biscuiți, cam 30 de minute.
După care, se cerne făina într-un bol încăpător și se adaugă peste ea făina de migdale, zahărul pudră și sarea. Apoi se adaugă untul rece, tăiat în cuburi și cele patru ouă. Cu ajutorul degetelor se amestecă bine ingredientele până când se obține un aluat compact, dar ușor nisipos.
Aluatul pentru biscuiți se modelează sub formă de rulou, se împachetează în folie alimentară și se pune la congelator pentru 35-40 de minute, pentru a putea fi tăiat în grosime de un cm cu cuțitul, ca pe feliile de salam.
Se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Aluatul se taie cu un cuțit cu lama ascuțită în rondele de 1 cm grosime. Se așază biscuiții astfel formați în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi se lasă la răcit.
Apoi se prepară glazura de ciocolată albă și se decorează biscuiții.
Pentru glazură, se topește ciocolata pe baie de aburi. Se adaugă coaja de portocală răzuită fin și se amestecă pentru omogenizare. Coaja de portocală va aromatiza foarte plăcut glazura de ciocolată. Biscuiții se tartinează cu această glazură, iar deasupra se decorează, după imaginație și după gust, cu fructe proaspete, cu fructe confiate, boabe de cafea trase în ciocolată, migdale, etc.
Acestea pot fi ținute copate, într-un borcan, adică într-un loc uscat, chiar și pentru 30 de zile, după cum dezvăluie chiar bucătarul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News