Panna cotta de vanilie. Un desert delicios și ușor de preparat

Data publicării:
Panna Cotta, Unsplash/ sursa Adél Grőber
Descriere foto: Panna Cotta, Unsplash/ sursa Adél Grőber

Această rețetă de panna cotta de vanilie cu căpșuni și sirop de busuioc este ideală pentru zilele toride de vară. 

Ingrediente: 


150 ml lapte

200 ml smântână pentru frișcă

150 gr iaurt grecesc

1 păstaie de vanilie 

5 gr gelatină 

40 gr zahăr

8-12 căpșuni proaspete


Pentru siropul de busuioc:


100 gr zahăr

100 ml apă

5 gr frunze busuioc 


Mod de preparare: 


Într-un vas se pun 50 ml lapte și gelatina. Într-o cratiță mai mică se pune zahărul, restul de lapte și smântână. Se dă la foc mic, până se dizolvă zahărul. Se toarnă apoi peste laptele cu gelatină. Se amestecă bine. După ce s-a răcit, se adaugă și iaurtul și se lasă deoparte pentru circa 15 minute. 

Compoziția se pune în 4 forme de patiserie de circa 8 cm diametrul. Fundul acestora îl puteți înveli în folie de plastic. Se bagă la frigider pentru 4-6 ore. 

Se topește zahărul în apă la foc mic. Se fierbe circa 5 minute. După ce s-a răcit se mixează ci busuiocul. Se lasă 5-10 minute la infuzat și se strecoară. 

Căpșunile vor fi tăiate rondele și presărate cu zahăr. 

Se scoate folia de pe fiecare inel și se așează pe o farfuriei. Pentru a scoate desertul din forme, este nevoie să încălziți ușor marginea inelului, până când acesta alunecă pe farfurie. 

Așezați pe fiecare panna cotta capsuni și turnați 2-3 linguri de sirop. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel