„Păpădie și coajă de ceapă”. Dana Războiu, metodă neobișnuită pentru înroșirea ouălor de Paști: „Nu mai folosesc vopseaua”

Data actualizării: | Data publicării:
Dana Războiu vopsește ouăle de Paști cu păpădie și ceapă, foto Instagram/ Pexels
Descriere foto: Dana Războiu vopsește ouăle de Paști cu păpădie și ceapă, foto Instagram/ Pexels

Dana Războiu a dezvăluit ce obicei a moștenit de la bunica sa și ce metodă folosește pentru înroșirea ouălor de Paști.

Dana Războiu declară că nu obișnuiește să gătească de Paști, însă există un obicei pe care îl urmează în fiecare an. Fosta prezentatoare TV înroșește ouăle după metoda învățată de la bunica ei. Aceasta folosește păpădii și coajă de ceapă și spune că nu a mai utilizat vopseaua din comerț de câțiva ani. 

„Anul acesta nu voi face prea mari pregătiri. Voi vopsi doar ouă, natural. Din păpădii și cu coajă de ceapă. De doi ani fac asta, nu mai folosesc vopseaua. Așa vopsea bunica, iar eu mergeam cu sora mea și adunam păpădii”, a povestit Dana Războiu pentru impact.ro.

Ce meniu va avea de Paște

Vedeta este vegetarian de mai mulți ani și spune că meniul de Paște va fi unul sănătos. Deși nu va avea pe masă bucatele tradiționale, fosta prezentatoare tv este bucuroasă că a renunțat la carne și spune că se simte fantastic, mai ales că a început să observe și schimbări corporale. Ea afirmă că stilul alimentar fără carne a scăpat-o de celulită și că o ajută să se mențină sănătoasă. 

„Voi sta acasă, aștept să mă relaxez, am o perioadă foarte aglomerată. Nu voi găti nimic în mod special. Încerc să fac specialități cam sănătoase, am tot mâncat dulciuri în ultima perioadă.

Eu am renunțat la carne, e uluitor pentru mine. Nu a fost greu. E fantastic să nu mai ai celulită la vârstă mea. Vreau atunci când mor copiii mei să fie bătrâni. Mănânc și cartofi prăjiți, mai rar.”, a mai spus vedeta pentru sursa citată. 

Cum vopsești ouăle natural

Există mai multe metode de a vopsi ouăle natural, cu ajutorul plantelor. Iată câteva idei practice, în funcție de culoarea dorită. 

Roșu și roz:  foi de ceapă roșie,  suc de căpșuni, sfeclă roșie, zmeură, grapefruit, struguri

Portocaliu: coji de portocale, paprika, chili, foi de ceapă albă

Galben: coji de lămâie, morcovi, muștar, șofran, pătrunjel, flori de păpădie, urzică, mușețel, infuzie de rostopască

Verde: spanac, ștevie, urzici, salată, frunze de nuc

Albastru: afine, mure, varză roșie, flori de viorele

Maro: cafea, ceai negru

Castaniu: frunze sau lemn de nuc

Castaniu-auriu : semințe de mărar



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel