Iuliana Tudor a dezvăluit cum prepară Pasca fără aluat. Rețeta prezentatoarei Tv este extrem de simplă, iar ea ne garantează că gustul este unul de neegalat.
“Vă recomand o rețetă de pasca ușor de făcut, foarte gustoasa și fără aluat, pe care mie îmi place să o prepar în fiecare an, în apropierea Paștelui.”, a transmis Iuliana Tudor pe blogul ei.
Ingrediente: 750 grame brânză dulce (putem adaugă, opțional, și un pic de mascarpone, pentru onctuozitate)
250 grame stafide
5 ouă
10 linguri zahar
200 ml smântână
2 linguri griș
250 grame praf de budincă de vanilie
70-100 grame unt topit și răcit
2 pliculețe zahar vanilat coaja de lămâie dată pe răzătoare
1 pliculeț praf de copt.
Mod de preparare:
Albușurile de separă de gălbenușuri și se bat spumă.
Brânză, zahărul, gălbenușurile, grisul, praful de budincă și aromele se amestecă la blender. Se dizolvă praful de copt în puțină zeamă de lămâie și se adaugă. La final, se pun stafidele și albușurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă compoziția, care trebuie să aibă consistentă unei smantani groase. Dacă e prea moale, se încorporează puțină făină.
Se lasă la cuptor până prinde o crustă aurie.
Pe blogul ei, vedeta a mai dezvăluit și alte rețete de Pască.
Ingrediente:
pentru aluat: 300 g făînă, 600 ml lapte, 200 g zahăr, 2 gălbenușuri, 200 g unt, 25 g drojdie, coajă de lămâie și portocală
pentru umplutură: 1 kg brânză de vaci, 2 linguri smântână, 2 linguri făînă, 4 ouă, 250 g zahăr, 200 g stafide, 2 pliculețe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Într-un bol se pune făînă, se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte și puțîn zahăr și se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obține un aluat de cozonac și se lasă să crească lângă o sursă de căldură.
Separat, în alt bol, se pun: brânză de vaci, smântână, zahărul, un praf de sare, făînă, zahărul vanilat și ouăle. Toate acestea se amestecă cu mixerul iar la sfârșit se adaugă stafidele.
Foaia de aluat se așază în tavă unsă cu unt, se toarnă compoziția de brânză și apoi se acoperă cu o cruce făcută din aluat. Se bagă în cuptor la o temperatura potrivită.
Ingrediente: 400-500 g aluat de cozonac, 700 g 2 linguri de făînă, 3 ouă întregi, plus 2 gălbenușuri, 200 g zahăr, 1 vârf de cuțit de sare, 75 g stafide, 1 păhărel de rom
Mod de preparare:
Separați albușurile de gălbenușuri și puneți stafidele la înmuiat, de preferință în rom.
Frecați gălbenușurile cu zahărul și sarea, până când compoziția se albește și devine cremoasa. Adăugați făînă, smântână, aromele, amestecând în continuare, că să fie compoziția cât mai omogenă. La sfârșit adăugați albușurile bătute spumă, incorporandu-le și pe ele, cu mișcări delicate de jos în sus.
întindeți aluatul foaie,turnați cu grijă compoziția peste aluat presărați stafidele, bine scurse, și băgați tavă în cuptorul încins la foc potrivit, unde trebuie să stea cam 1/2 ora.
Ingrediente:
Aluat: 500 gr făînă, 125 gr zahăr, 50 gr unt, 2 linguri ulei, 250 ml lapte, 3 ouă, 1 lingură rom, esență de vanilie, 25 gr drojdie instant, 1 linguriță rasă sare
Umplutură: 50 gr cacao, 100 gr ciocolată, 2 linguri făînă, 4 ouă, esență de vanilie, 3 linguri lapte, 100 gr unt, 100 gr migdale sau nuci, 3 linguri smântână
Mod de preparare:
Se înmoaie drojdia cu puțîn lapte călduț și zahăr. Se opăresc 3-4 linguri de făînă cu puțîn lapte clocotit, amestecând încontinuu. După ce s-a răcorit se amestecă cu drojdia, se acoperă cu un șervet și se pune la loc cald să crească.;
Se freacă gălbenușurile, întâi cu sare, că să se închidă la culoare, apoi cu zahărul, până se transformă într-o crema spumoasă.
Când drojdia cu făînă au crescut, se toarnă peste restul de făînă și se amestecă adăugând gălbenușurile, puțîn lapte călduț și albușurile bătute spumă.
Se frământă cel puțîn jumate de ora, aducând aluatul de pe margini în centru și adăugându-se treptat uleiul, romul, untul topit cald.
După ce a crescut timp de o roa, aluatul se întinde într-o foaie rotundă de cca 0,5 cm grosime, de mărimea formei rotunde în care se va coace.
Pentru umplutură de ciocolată: se bat ouăle cu zahărul, se pune pe foc și se adaugă făînă, ciocolată topită, cacaoa, vanilia, laptele treptat și se bate până se îngroașă compoziția. Se ia de pe foc, se răcește și se amestecă cu smântână și untul.
Se toarnă peste aluat, se presară migdalele mărunțite, se unge cu puțîn albuș și se lasă la copt cam 40 minute.
Ingrediente:
Aluat: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 1/2 praf de copt, 2 esențe vanilie, făînă
Umplutură: 600 gr brânză de vaci, 5 ouă, 150-200 gr zahăr, 1 esență rom, coajă de lămâie, 1-2 linguri făînă albă
Mod de preparare:
Ouăle se bat bine cu zahărul. Brânză se amestecă cu ouăle bătute,esență de rom,coajă de lămâie,și făînă . Acestea se amestecă bine și se lasă deoparte.
Pandișpan: albușurile se bat spumă, se adaugă treptat și zahărul și se freacă bine de tot. Separat gălbenușurile se bat cu praful de copt. Gălbenușurile bătute se toarnă peste albușurile spumă,se pune și făînă treptat și esențele de vanilie. Într-o tavă mai mare tapetata cu hârtie de copt turnam pandispanul iar peste se pune brânză. Se da la cuptorul preîncălzit.
Pasca este preparată în ajunul Învierii. Adevărată pască este aceea care se taie în bucățele mici, se pune în pachetele și se duce la biserica pentru a fi sfințită. Bucățile de pască sunt duse acasă și păstrate pentru a-i face pe credincioși părtașii binecuvântării lui Dumnezeu, având puterea de a alungă bolile și necazurile.
Paște fericit!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News