Paste cu sos de roșii, bacon și ciuperci. Simplu și delicios

Data publicării:
Paste, foto Unsplash/ autor: Charles Deluvio
Descriere foto: Paste, foto Unsplash/ autor: Charles Deluvio

Această rețetă de paste cu sos de roșii. bacon și ciuperci este ideală pentru masa de prânz. Află cât de simplu poate fi preparată. 

Ingrediente:


200 gr paste 

100 gr bacon 

1 ceapă 

2 căței de usturoi

200 ml passata

100 ml vin roșu sec

150 ml supă de pui

1/2 punga mix de ciuperci 

1 fir cimbru 

pătrunjel

1 lingură unt

sare, piper negru, chili


Mod de preparare:


Ciupercile se pun într-o tigaie și se lasă la decongelat la foc mediu. Se scurg de zeamă, iar lichidul îl păstrăm într-o cană. 

Baconul se prăjește la foc mic, peste se adaugă ceapa tăiată mărunt. Adăugați și un cățel de usturoi. 

Adăugați passata și sucul de la ciuperci. Condimentați cu piper, chili și cimbru. Lăsați la fiert timp de 10 minute.

Vinul trebuie pus într-o altă cratiță și dat în clocot. 

Adăugați vinul fierbinte și supa de pui în sos si lăsați pe foc 15 minute. 

Topiți untul și prăjiți ciupercile până se rumenesc. Adăugați un cățel de usturoi strivit si pătrunjelul tocat fin. 

Puneți acest conținut peste sosul de roșii și lăsați pe foc încă un minut. 

Fierbeți pastele în apă cu sare. Scurgeți-le și adăugați-le peste sosul fierbinte. 


Masa este gata. Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel