Pastele cu ton și roșii este o rețetă extrem de gustoasă, care se prepară foarte rapid.
INGREDIENTE:
200 g paste tip spaghetti
sare
1 ardei iute roșu mic
1 cățel usturoi
2 fileuri anșoa
8 roșii cherry ( sau 6 roșii prunișoare)
1 conservă ton în ulei
2 lingurițe capere
sucul de la 1/2 lămâie
100 g rucola
MOD DE PREPARARE: Punem la fiert pastele în apa cu sare, având grijă să le fierbem cât să rămână al-dente. Punem 2 linguri ulei din conserva tonului și 2 linguri ulei măsline într-o tigaie. Tocăm ardeiul iute și cățelul de usturoi, apoi le călim în uleiul încins. Adăugăm roșiile tăiate în sferturi sau în felii mai groase (în funcție de mărimea lor).
Punem apoi caperele și tonul și continuăm să călim încă 2 minute. Scurgem pastele, păstrăm 50 ml apa în care au fiert pastele, iar aceasta o punem peste sosul cu ton și roșii. Amestecăm puțin apoi punem sosul picant de ton cu roșii peste ele. La final adăugăm rucola. Amestecăm ușor.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News