Patru alimente care te vor ajuta să dormi mai bine și să scapi de stres. Trebuie să le consumi înainte de culcare

Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Iată care sunt cele mai recomandate alimente de a fi integrate la cină, potrivit specialiștilor.

Un somn bun este esențial pentru menținerea stării generale de sănătate și pentru bunăstare, influențând totul, de la starea noastră de spirit, până la funcția noastră cognitivă. Cu toate acestea, obținerea unui somn de calitate poate fi o provocare pentru multe persoane care nu reușesc să se odihnească suficient de bine. Un factor adesea trecut cu vederea care are un impact semnificativ asupra somnului este dieta. Alimentele pe care le consumăm pot fie să favorizeze un nopțile liniștite, fie să ne aducă niște seri extrem de agitate. Trebuie neapărat să înțelegi acest lucru și să descoperi acele obiceiuri alimentare care sunt de ajutor, pentru a avea parte de beneficiile ulterioare.

Alimentele care îți oferă un somn de calitate

1. Apa plină cu minerale

Apa cu minerale sau administrarea unui supliment de magneziu înainte de culcare poate avea un impact semnificativ asupra calității somnului. Magneziul joacă un rol crucial în reglarea neurotransmițătorilor implicați în somn și relaxare, asigurând o noapte mai profundă și mai odihnitoare. Proprietățile sale de relaxare a mușchilor ameliorează tensiunea și promovează un sentiment de calm, reducând în același timp nivelul hormonilor de stres. 

2. Iaurt grecesc

Un bol de iaurt grecesc înainte de culcare poate face minuni pentru somnul tău, potrivit nutriționiștilor, notează shefinds.

„Acest lucru se datorează în primul rând cantităților mari de proteine de cazeină care se găsesc în iaurt și care ajută la ridicarea aminoacizilor din sânge pe tot parcursul timpului de seară”, explică specialiștii. Această proteină cu eliberare lentă nu numai că ajută la relaxare, dar susține și repararea și recuperarea musculară peste noapte, asigurându-vă că vă treziți cu o senzație de prospețime. De asemenea, este plin de alte beneficii pentru sănătate, fiind cunoscut și pentru conținutul său probiotic, care poate menține intestinul în mare formă.

3. Fructe

Fructele, cu conținutul lor natural de zaharuri și potasiu, sunt o soluție excelente pentru problemele de somn. Conținutul de zahăr din fructe ajută la completarea nivelului de glicogen din ficat, prevenind întreruperile de somn datorate nivelului scăzut de zahăr din sânge. În plus, anumite fructe conțin triptofan, un precursor al serotoninei, care favorizează relaxarea și îmbunătățește calitatea somnului. Fructele bogate în potasiu, precum bananele, pot contribui, de asemenea, la relaxarea musculară, reducând crampele nocturne și promovând un sentiment de calm înainte de culcare

4. Fructe cu coajă lemnoasă și semințe

Specialiștii mai recomandă încorporarea nucilor și a semințelor în dieta ta, deoarece acestea sunt bogate în magneziu și în alți nutrienți care promovează somnul.

„Nucile și semințele conțin aminoacidul triptofan, care este precursorul serotoninei și al melatoninei, care contribuie la un somn mai bun”, notează ea. De exemplu, un sfert de cană de migdale oferă aproximativ 100 de miligrame de magneziu, în timp ce un sfert de cană de semințe de dovleac oferă aproximativ 65 de miligrame. Nucile și semințele vin, de asemenea, cu multe alte beneficii pentru întregul organism. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel