Specialiștii au identificat câteva condimente care pot avea beneficii extrem de mari asupra stării generale de sănătate.
Încă din cele mai vechi timpuri, plantele au fost recunoscute pentru proprietățile lor culinare și medicinale. De la aromele vibrante ale busuiocului, până la parfumul răcoritor al mentei, această lume cuprinde o gamă diversă de arome, dar și beneficii, care se extind dincolo de bucătărie. Așadar, ele nu numai că îmbunătățesc semnificativ gustul meselor noastre, dar oferă și o multitudine de beneficii care ne îmbunătățesc sănătatea, potrivit shefinds.
Fie că le consumăm sub formă de ceaiuri, condimente sau alte forme, valorificarea la maximum a ierburilor ne va face să ne simțim mult mai bine, dar totodată, pot îmbunătăți și forma fizică și te pot ajuta să ai un abdomen mai plat. De departe, specialiștii au identificat 4 plante de acest gen pe care ar trebui să ne concentrăm atenția și pe care ți le prezentăm mai jos:
Ghimbirul, una dintre cele mai aromate rădăcinoase, a fost recunoscută de mult timp pentru potențialul său de a susține un stomac mai plat și o stare de bine digestivă. Compușii săi activi, cum ar fi gingerolul, posedă proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care ajută la calmarea sistemului digestiv, la reducerea balonării și la ameliorarea disconfortului gastro-intestinal. Încorporarea ghimbirului în dieta ta, fie prin ceaiuri, ras în mese sau ca condiment, poate ajuta la stimularea digestiei, la îmbunătățirea absorbției nutrienților și la promovarea unui stomac mai puțin umflat. Valorificând beneficiile naturale ale ghimbirului, poți face un pas important spre obținerea unui abdomen mai tonifiat.
„Ghimbirul are proprietăți termogenice, ceea ce înseamnă că ajută la creșterea temperaturii corpului și stimulează metabolismul, ceea ce poate duce la o ardere sporită a caloriilor. Poate suprima pofta de mâncare și reduce pofta de mâncare, ajutând la controlul aportului de calorii și, de asemenea, ajută la digestie și poate reduce balonarea și disconfortul, promovând un aspect mai plat al stomacului.”, spun specialiștii.
Ceaiul verde, renumit pentru proprietățile sale de îmbunătățire a sănătății, este strâns legat însă și de obținerea unui stomac mai plat. Bogat în antioxidanți cunoscuți sub numele de catechine, ceaiul verde a fost studiat de-a lungul timpului și pentru rolul său în stimularea metabolismului și în promovarea oxidării grăsimilor. Acești compuși pot ajuta la îmbunătățirea capacității organismului de a arde caloriile și grăsimile, contribuind la gestionarea greutății și la o talie mai fermă. În plus, efectul ușor diuretic al ceaiului verde poate ajuta la reducerea retenției de apă și a balonării, sprijinind și mai mult aspectul unui stomac mai plat.
„S-a demonstrat că combinația de catechine și cofeină din ceaiul verde ajută la pierderea în greutate și la reducerea grăsimilor. Acesta poate ajuta la reducerea apetitului și la creșterea sațietății, ceea ce poate duce la un aport caloric mai mic", împărtășește Sabat, specialist în domeniu.
Chiar dacă este un condiment iute, cunoscut pentru aroma sa distinctă, semințele de ardei iute au o legătură foarte mare cu promovarea unui stomac mai plat. S-a demonstrat că compusul său activ, capsaicina, are proprietăți termogenice care pot crește temporar rata metabolică și pot încuraja organismul să ardă mai multe calorii. Prin încorporarea sa în mesele sau băuturile tale, poți potența procesele de ardere a grăsimilor și contribui la gestionarea greutății.
Mai mult, acest ingredient are potențialul de a reduce pofta de mâncare și de a promova un sentiment de sațietate, ceea ce ar putea contribui la scăderea aportului caloric. În plus, ar putea juca un rol în reglarea nivelului de zahăr din sânge și în creșterea sensibilității la insulină, contribuind astfel la un efort mai larg de control al greutății.
Scorțișoara, un condiment parfumat renumit pentru aroma sa distinctivă, prezintă o legătură mare cu promovarea unui stomac mai plat. O componentă a sa activă a fost studiată pentru capacitatea sa de a îmbunătăți procesele metabolice, ceea ce ar putea duce la o mai bună ardere a caloriilor și la controlul greutății. Mai mult, scorțișoara poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge prin creșterea sensibilității la insulină, ceea ce poate juca un rol important în reducerea depozitării grăsimilor în jurul abdomenului.
„Scorțișoara poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge prin creșterea sensibilității la insulină, ceea ce poate preveni stocarea excesivă a grăsimilor declanșată de un nivel ridicat de zahăr din sânge. Prin stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, scorțișoara poate reduce pofta de alimente zaharoase și bogate în calorii. Scorțișoara poate îmbunătăți, de asemenea, digestia, ceea ce poate ajuta la eforturile de pierdere în greutate", subliniază Sabat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News