Paula Seling le-a dezvăluit fanilor săi o rețetă vegană ce imită perfect tradiționalele icre.
Dacă ai vrea să te bucuri de o porție de icre la micul dejun, dar ții post și acum nu este nici dezlegare la pește, noi avem soluția ideală pentru tine. Paula Seling, care este vegană deja de ani buni de zile, a dezvăluit cum poți obține acest preparat pe bază de pește, fără, însă, să folosești... pește. Chiar dacă pare incredibil de crezut așa ceva, artista asigură că gustul final va fi unul aproape ca cel din rețeta originală și nu ai nevoie decât de câteva ingrediente simple.
Astfel, trebuie să știi că icrele vor fi înlocuite de semințe de chia. Înainte de prepararea propriu-zisă, ele trebuie să fie lăsate la umflat, explică artista în cadrul unui videoclip, pentru a căpăta consistența exactă pe care o au și icrele.
„O să vă prezint o rețetă de icre din semințe de chia, le prepari exact cum se prepară icrele, doar că pentru a ajunge la consistența de care avem nevoie, trebuie să le înmuiem. Eu le pun lapte de migdale, pentru că le și albește puțin. Cam la 50 de g de chia, punem cam 180 de g de lapte de migdale și învârtim, le lăsăm să se umfle cam 20 de minute. O să vedeți că încet, încet îți schimbă consistența, cam cum arată și icrele și le vom trata la fel.”, a povestit Paula Seling în cadrul unui videoclip.
În continuare, vei mai avea nevoie de ceapă, lămâie, ulei, adică la fel ca și în rețeta originală, dar și de un ingredient secret, care va oferi preparatului tău gustul de pește, explică Paula Seling.
„Până când semințele absorb suficient lapte de migdale, eu tai ceapa, una mică, dar depinde și de gust, eu nu știu cu cantitățile, o jumătate de lămâie și acum vedem dacă sunt gata semințele. Mai am ulei aici și facem ca și cum am prepara maioneză. Acesta e un ulei de măsline, dacă vrei să se apropie mai mult gustul de icre poate pune de floarea soarelui, dar acesta e mai sănătos. Am și un pic de ulei de semințe de in, care are un gust apropiat de pește și punem puțin, punem și sarea.”, a mai povestit artista.
VEZI și: Paula Seling, rețetă de șnițele de post. Secretele artistei pentru un preparat delicios și rapid
În final, când sunt gata, artista servește icrele pe două felii de pâine prăjită și își asigură toți fanii de faptul că rețeta este una cât se poate de delicioasă și de rapidă. Așadar, dacă și tu ții Postul Paștelui și nu mai știi ce să mănânci la masa de mic dejun, această idee este pentru tine.
„Pun ceapa în ele și puțin suc de lămâie, și sunt gata, asta e. Să punem niște pâine la prăjit. A fost o rețetă scurtă, rapid și ușor de făcut, dar și gustoasă.”, a continuat ea.
Citește și: Ciorbă "de burtă" de post. Rețeta simplă și gustoasă care se prepară la mănăstire: „Acesta e primul secret”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News