Pericolul care se ascunde în chipsurile la cuptor. Mihaela Bilic, avertisment: „Le-am aruncat. Data viitoare îmi iau clasice”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Mihaela Bilic, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Mihaela Bilic, Instagram

Mihaela Bilic a dezvăluit adevărul despre chipsurile coapte.

Mihaela Bilic le-a făcut recent o dezvăluire fanilor care obișnuiesc să consume chipsuri. Se știe deja că acestea nu sunt bune nici pentru dietă, dar nici pentru sănătate, însă consumate rar și cu moderație, ele nu ne vor face niciun rău, spun nutriționiștii. Cu toate acestea, pentru a le oferi o alternativă mai „sănătoasă” celor care vor să-și țină în frâu kilogramele în plus, producătorii au scos pe piață diferite tipuri de chipsuri coapte, și nu prăjite, după cum se promovează ele, având, implicit, un conținut mai scăzut de grăsimi. Cu toate acestea, chiar dacă procentul este mai scăzut la acest capitol, în ele se ascunde un alt pericol, spune Mihaela Bilic.

„Dacă nu au grăsime, au zahăr!
Mi-am cumpărat Chips-uri făcute la cuptor în loc de cele prăjite. Am zis că fac economie de 30% la grăsime, cum scrie pe ambalaj. Și m-am trezit că au o linguriță de zahăr la 100g produs!!
Sunt mai groase decât chips-urile clasice, nu sunt la fel de crocante și se simte un gust dulce-acrișor, în loc de sărat. Prin urmare le-am aruncat. Data viitoare când am poftă de chipsuri, îmi iau clasice!”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

Citește și: Mario Popescu, alimentele pe care trebuie să le consumi neapărat pe caniculă. Hidratează cel mai bine și au un procent uriaș de apă

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Cele mai sănătoase alimente pentru organism

Astfel, dacă îți dorești o viață sănătoasă, ar trebui să pui chipsurile pe planul B și să le consumi extrem de rar și, în schimb, să te axezi pe o gamă largă de alte alimente sănătoase și cu un set important de avantaje. Este vorba despre cinci tipuri de ingrediente pe care nu mai trebuie de azi înainte să uiți să le incluzi în meniul tău zilnic.

„Aș începe cu iaurtul, e un aliment senzațional, din lapte și are probiotice, deci lactatele fermentate pe primul loc. Apoi, neapărat, puneți un ou, pentru că atunci când plecau la război, romanii primeau pe zi un ou și un măr, asta le asigura supraviețuirea, deci puneți și voi oul, este un aliment complet, dar și mărul, pentru că avem nevoie de un strop de vitamina C, altfel e grav pentru organism. 

Mai punem și ceva de care are nevoie organismul, dar noi nu mâncăm atât de des și, anume, pește. Dacă am avea nu în fiecare zi, dar măcar la 3 zile să mâncăm un pic de pește, omega treiul din el ne ajută, ne face bine și să fim mai sănătoși. Și pe ultimul loc le-am lăsat pe cele mai controversate, carbohidrații, adică făinoasele. Aveți de ales dintre orez, pâine, mămăligă, eu o să aleg cartoful, pentru că tare bun este un cartof fiert cu ou. Să facem o salată orientală.”, a spus Mihaela Bilic într-un videoclip postat pe rețelele de socializare.

VEZI și: Carmen Brumă, prăjitură proteică cu cireșe. Nu conține zahăr și este delicioasă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel