Pericolul din spatele consumului de pește. Când devine periculos pentru organism: „Asta e o problemă”

Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Dr. Mihai Niculescu a dezvăluit cele două surse care transformă peștele într-un aliment rău pentru organism.

Peștele este considerat a fi una dintre cele mai sănătoase surse de proteină, pe care foarte mulți specialiști recomandă să o consumăm de câteva ori pe săptămână, fiind mai ales benefic pentru a fi integrat la cină. Cu toate acestea, trebuie să știi că el nu este mereu sănătos și că uneori poate deveni chiar otravă pentru organism, dacă întrunește două criterii extrem de importante și grave din perspectiva medicului Mihai Niculescu. 

„Dacă nu ar fi poluat, da (n.r. e plin de grăsimi sănătoase), însă, în general, ori există anumite specii care sunt poluate sau peștele este crescute în ape foarte murdare și asta e o problemă.”, a declarat Dr. Mihai Niculescu în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene. 

Pe aceeași temă: Când devin cafeaua și laptele „otravă” pentru organism. Pot determina apariția mai multor boli

Alimentele din care putem lua surse importante de fier

Mai mult, un mit din nutriție spune că ar trebuie să consumăm frecvent și carne roșie, datorită aportului mare de fier pe care aceasta îl furnizează organismului. Cu toate acestea, medicul spune că este falsă afirmația, întrucât există o listă mare de alimente care ne mai pot oferi acest nutrient important. 

„Ne neapărat (n.r. nu trebuie să consumăm carne roșie pentru fier). Putem lua și din ouă, din pește, din carne albă. În general, aportul alimentar de colesterol joacă un rol foarte mic în creșterea colesterolului, mai degrabă problema este la sinteza endrogenă, la ficat și la modul în care este transportat. Sunt alte obiceiuri care pot ajuta la scăderea colesterolului. Limităm grăsimile saturate și alte tipuri de alimentații nesănătoase. Grăsimile saturate sunt cele care iau o formă solidă la temperatura camerei: untură, grăsime animală, mai este grăsimea de cocos. Grăsimile nesaturate duc în general la scăderea sau limitarea colesterolului.”, a continuat specialistul.

Citește și: Icrele, beneficii uimitoare pentru organism. Susțin sănătatea inimii, a creierului, dar și pielea: „Sunt o adevărată comoară”

Este laptele vegetal mai sănătos decât cel de vacă?

O altă controversă destul de des întâlnită mai face referire și la diferențele dintre tipurile multiple de lapte vegetal apărute acum pe piață și laptele clasic, de vacă. Așadar, chiar dacă multe persoane se axează pe prima variantă, pe considerentul că este mai sănătoasă, specialistul spune că nu poate oferi un verdict clar în acest sens, întrucât studiile nu sunt atât de evoluate pe această nișă. 

„Nu știm dacă este mai sănătos, eu ca să spun ceva, am nevoie de un studiu. Nu prea avem studii care să ne convingă. Pe de altă parte, dacă ne uităm la structura nutritivă a laptelui oricărei specii este potrivit pentru dezvoltarea unei faze. Laptele de vacă este mai nutritiv decât laptele mamei, mai trebuie să ne uităm și la o componentă istorică.”, mai spune acesta.

Citește și: Socata, băutura copilăriei, beneficii uimitoare pentru sănătate. Susține sistemul imunitar, ne apără de mai multe afecțiuni și elimină apa din țesut



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel