Pericolul din spatele consumului de prăjeli. Ce spune Doctor Mihail

Data publicării:
Sursă foto: Pexels/Jonathan Borba
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/Jonathan Borba

Doctor Mihail a explicat, pe pagina sa de TikTok, care sunt efectele negative ale consumului excesiv de mâncare prăjită și cum putem avea o dietă echilibrată.

Deși prăjelile sunt adesea delicioase și populare în multe bucătării, acestea pot avea efecte negative asupra organismului, mai ales dacă sunt consumate în exces. Alimentele prăjite absorb o cantitate semnificativă de ulei în timpul gătitului, ceea ce le crește considerabil conținutul caloric și grăsimile. Consumul frecvent de prăjeli poate contribui la creșterea în greutate și la acumularea de grăsimi nesănătoase în organism. Consumul frecvent de prăjeli este asociat cu un risc mai mare de dezvoltare a diabetului de tip 2, parțial din cauza aportului crescut de grăsimi nesănătoase și a efectului acestora asupra sensibilității la insulină.

Alimentele prăjite sunt adesea greu de digerat și pot provoca disconfort gastric, balonare și arsuri la stomac. De asemenea, acestea pot încetini digestia și pot duce la senzația de greutate sau indigestie. Pentru a reduce riscurile asociate prăjelilor, este recomandat să se opteze pentru metode de gătit mai sănătoase, cum ar fi coacerea, fierberea, gătitul la abur sau sotarea. Aceste metode păstrează mai bine nutrienții din alimente și reduc aportul de grăsimi nesănătoase. Când uleiul este reutilizat la temperaturi ridicate, cum ar fi cele necesare pentru prăjire, acesta suferă o serie de modificări chimice care duc la formarea unor compuși dăunători.

Te-ar putea interesa și: Doctor Mihail, beneficiul neștiut al dușului rece. Nu mulți știu asta

„Asta este baza nutriției”

Doctor Mihail a explicat care sunt pericolele consumului excesiv de mâncare prăjită. De asemenea, acesta a precizat cum putem să ne echilibrăm dieta, astfel încât să avem un stil de viață cât mai sănătos.

„În primul rând, oamenii care consumă mâncare prăjită, tind să mănânce mai puține fructe și legume. Pentru că ei se satură din acea mâncare prăjită. Iar fructele și legumele, în special variate și multe, stau la baza unei alimentații sănătoase. Asta este baza nutriției. Pentru că atunci ai aport adecvat de fibre, ai aport adecvat de nutrienți, nu prea poți să mănânci foarte mult, deci nu prea poți să te îngrași, eviți obezitatea care vine cu toată cealaltă umbrelă de efecte adverse. Așa am putea să rezumăm, să zic, o singură recomandare sau nutriția într-o singură recomandare. Când mănânci multă prăjeală, tu cam încalci această recomandare. Pentru că nu poți să mănânci un carton mare de cartofi prăjiți cu burger și că mai mănânci două salate pe lângă. Prăjeala absoarbe foarte multe grăsimi, așa că tu mănânci foarte gras. De multe ori, sunt grăsimi foarte nesănătoase, în special în lanțurile de fast food, unde în aceeași grăsime se scufundă sute de porții de mâncare. De regulă, oamenii care mănâncă multă mâncare prăjită sunt în zona de supraponderabilitate sau obezitate. Foarte multe grăsimi cu exces caloric și puține fructe și legume pot sta la baza nesănătății mâncatului prăjit”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.

Te-ar putea interesa și: Ce tip de cafea nu ar trebui să consumăm niciodată. Sfatul nutriționistului

@doctor.mihail

Atenție de consumul excesiv de plăjeli ☝????????????‍⚕️⚠️

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel