Radu Leca, psiholog, a dezvăluit în ce condiții ar trebui, de fapt, să apelăm la cardul de cumpărături.
Cardurile de cumpărături au devenit o reală necesitate în zilele noastre, când foarte mulți oameni le folosesc pentru a achiziționa anumite lucruri pe care nu și le-ar permite în mod normal, doar din bugetul de bază. Totuși, ele se pot transforma într-un real pericol, dacă nu știm să le folosim echilibrat și dacă „abuzăm” de sumele generoase care ni se pun la dispoziție acolo. Radu Leca, psiholog, a dezvăluit, astfel, când ar trebui folosite aceste carduri și de ce sunt ele utilizate de atât de multe persoane.
„Aceste carduri ar trebui să fie folosite doar în momentul în care cineva are nevoie de ajutor doar din punct de vedere al sănătății, eu așa le vizualizez. Primești un card, iar în 5 rate cumperi un obiect. Dacă aș avea probleme de sănătate, aș apela la acel lucru, astfel încât eu să-mi cumpăr acel produs care mie îmi face bine. În rest, cardurile acestea de cumpărături înglobează în universul tău personal încă o rată.”, a declarat Radu Leca, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.
Astfel, mai ales în perioada sărbătorilor, ele sunt indispensabile din portofelele multor oameni, care își doresc să aibă parte de tot confortul binemeritat. Ele ne induc o stare de bine și ne fac să ne permitem lucruri pe care, în condiții normale, nu le-am putea avea, două motive în plus pentru care provoacă „dependență”, explică psihologul.
„Din punct de vedere psiho-emoțional, ca să nu cădem într-o zonă de o obscuritate maximă, noi trebuie să spunem în felul următor: cum pot folosi cardul, la ce-mi folosește în mod real, ce cumpăr cu el și dacă cumva eu nu observ că-l folosesc în exces și îmi dă el dependență? Îmi dă. Sunt eu altă persoană decât sunt în mod normal, când sunt cu el în mână? Da. Pentru că mie îmi oferă flexibilitatea să primesc acces într-o zonă pe care eu nu mi-o pot permite.”, a continuat psihologul.
„Când vrem să părem ceea ce nu suntem, când vrem să oferim o iluzie a ceea ce nu suntem, când gândim convențional, emoțional, intrăm în zona de pericol a tot ceea ce înseamnă utilizare de carduri, ce-ți oferă posibilitatea să ai un acces rapid și eficient la sume de bani ce sunt peste bugetul pe care noi îl avem. Noi folosim aceste carduri ca să dea bine și intrăm în niște zone deficitare, care au legătura cu lipsa de informații. Eu susțin ideea că dacă ai o problemă de sănătate, îl poți folosi.”, ne-a mai spus acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News