Pericolul neștiut din spatele consumului de mezeluri. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit ce se întâmplă în organism

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Pexels/Pixabay
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/Pixabay

Doctor Mihail a dezvăluit, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok, pericolul din spatele consumului de mezeluri.

Consumul excesiv de mezeluri poate fi periculos pentru sănătate, iar acest lucru este susținut de mai multe studii și recomandări medicale. Mezelurile, cum ar fi șunca, salamul, cârnații și alte produse din carne procesată, pot conține substanțe care cresc riscurile pentru sănătate, în special atunci când sunt consumate în cantități mari și pe termen lung.

Mezelurile conțin adesea conservanți precum nitriții și nitrații, care pot contribui la formarea de compuși cancerigeni în organism. Acești aditivi sunt utilizați pentru a preveni alterarea și pentru a păstra culoarea și aroma produselor. Multe mezeluri sunt bogate în grăsimi saturate, care pot contribui la creșterea nivelului de colesterol „rău” (LDL) și la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

 În plus față de nitriți și nitrați, mezelurile conțin frecvent și alți aditivi precum potențiatorii de aromă, stabilizatorii sau coloranții artificiali, care pot avea efecte negative asupra sănătății.

Te-ar putea interesa și: Substanțele cancerigene pe care le consumăm în fiecare zi. Ce spune Doctor Mihail

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat carnea procesată, inclusiv mezelurile, drept carcinogen de grup 1, ceea ce înseamnă că există dovezi convingătoare că acestea pot cauza cancer

Cancerul este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Tumorile benigne nu se răspândesc la alte părți ale corpului, în timp ce tumorile maligne (canceroase) pot invada țesuturile învecinate și pot metastaza (se răspândesc) în alte regiuni ale corpului. Unii oameni moștenesc mutații genetice care le cresc riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Fumatul, consumul excesiv de alcool, dieta nesănătoasă, inactivitatea fizică și obezitatea sunt și acestea factori de risc majori. Expunerea la anumite substanțe chimice, radiații, și poluanți poate crește, de asemenea, riscul de cancer.

Te-ar putea interesa și: Vei mai mânca acești pui de la supermarket?! E ireal ce ne vând doar pentru a obține profituri uriașe de pe urma noastră! video

„Fumezi o țigară si răul pe care ți-l face este asemănător cu 4-5 crenvurști”

Doctor Mihail a explicat de ce consumul de mezeluri este dăunător pentru organismul nostru, evidențiind faptul că tot ceea ce înseamnă carne procesată, de la salam la crenvurști și cârnați afumați, reprezintă un pericol pentru sănătate, fiind dovedit că sunt cancerigene.

„O substanță cancerigenă pe care o consumăm zilnic fără să ne dăm seama de asta este carnea procesată. Avem dovezi foarte clare că acea carne procesată: șunculița, salamul, cârnați afumați, crenvurști, acea vitrină din supermarket unde ai acele mezeluri e vitrina cancerigenă. Acum depinde cât mănânci. Este absolut esențial să eviți consumul constant de carne procesată, mezeluri. Dacă mănânci asta și ajungi să faci din asta un obicei, ajungi aproximativ ca un fumător. Fumezi o țigară si răul pe care ți-l face este asemănător cu 4-5 crenvurști”, a precizat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe canalul său de TikTok.

Consumul ocazional de mezeluri nu este neapărat periculos, dar moderația este importantă. Este recomandat să se reducă frecvența consumului și să se opteze pentru alternative mai sănătoase, cum ar fi carnea proaspătă sau preparate din carne neprocesată.

@doctor.mihail

Mezelurile și carnea ultra-procesată din supermarketuri sunt produse cancerigene ☝????????????‍⚕️⚠️

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel