Peștele cu sos la cuptor este una dintre cele mai rapide și gustoase rețete.
Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă delicioasă:
Ingrediente:
-3 pesti macrou (1 kg peste)
-4 catei usturoi
-300 ml pasta de rosii
-100 ml vin demi dulce
-o lingura zeama de lamaie
-busuioc
-sare
-piper
-40 ml ulei masline
Mod de preparare: Pestele curatat de intestine si cap usuca-l cu un servet uscat. Presara-l cu putina sare si piper si lasa-l la rece pentru 2 ore. Într-o crăticioara încinge uleiul și călește ușor usturoiul curățat și feliat. Stinge cu vin și lasă să dea 2 clocote. Adaugă pasta de roșii și lasă la fiert timp de 5 minute. Între timp preîncălzește cuptorul la 180 grade și adaugă în sos o linguriță de busuioc uscat și o lingură zeamă de lămâie. Poți pune și o linguriță de zahăr sau 1/2 linguriță miere. Potrivește gustul de sare. Așează peștii într-un vas termorezistent și toarnă sosul de roșii. Pune și câteva măsline în tavă și introdu tava la cuptor, pe treapta din mijloc, pentru 55 min – o oră. Când și când mai pune cu lingura sos peste pește. Nu învârți deloc, nu este nevoie și riști să desfaci peștele. Scoate-l din cuptor când s-a rumenit după pofta inimii și servește-l cu mămăliguță.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News