Această rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola și ciuperci va deveni preparatul preferat al familiei tale.
Ingrediente:
1 piept de pui
500 g ciuperci
3-4 linguri ulei de masline
50 g unt
150 g branză gorgonzola (cu mucegai)
150 ml smântână
sare și piper sau condimente pentru carne de pui
piper alb
Mod de preparare:
Pieptul de pui trebuie tăiat felii și condimentat cu sare și piper sau condimente pentru carne de pui. Gratarul trebuie încins înainte foarte bine. După ce grătarul este încins, așezăm pieptul de pui și îl rumenim bine pe ambele părți.
Ciupercile trebuie decojite și spălate foarte bine, după care trebuie călite într-o tigaie cu ulei încins. Le lăsăm până scade sosul și se rumenesc puțin.
Pentru a pregăti sosul de gorgonzola, punem la foc într-o cratiță mai mică 50 de grame de unt. Dupa ce s-a topit, adăugăm brânza gorgonzola fărămițată și 150 ml de smântână. Lăsăm pe foc până când se topește brânza, iar ingredientele s-au omogenizat. Condimentăm cu piper alb. Peste acest sos adăugăm ciupercile, pe care le mai lăsăm pe foc cinci minute.
Pe o farfurie întinsă punem bucățile de piept de pui, peste care turnăm sosul de gorgonzola cu ciuperci.
Masa este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News