Pizza este o rețetă practică pentru o gustare rapidă și delicioasă, iar blatul pufos este foarte ușor de facut.
Iată de ce ai nevoie pentru acestă rețetă:
INGREDIENTE:
Blat
500 g făină
7 g drojdie uscată
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
300 ml apă călduță
Toppinguri
6 linguri kentcup de casă
150 g salam
150 șuncă presată
150g ciuperci
1 ardei gras
100 g măsline
250 g mozzarela rasă
MOD DE PREPARARE: Dizolvăm drojdia și zahărul în 100 ml apă călduță și deasupra presărăm o lingură de făină. Acoperim vasul cu folie de plastic și lăsăm la dospit aproximativ 15 minute. Într-un bol punem făina, o amestecăm cu sarea și facem un crater în mijloc unde vom pune maiaua din pahar, cele două linguri de ulei și restul de apă. Frământăm bine până vom obține un aluat fin pe care îl lăsăm la dospit în bolul acoperit timp de o jumătate de oră.
Când aluatul a crescut îl împărțim în 3 părți egale. Din acest aluat ies 3 tăvi de pizza cu dimensiunea de aproximativ 30 cm. Pe fiecare o vom întinde sub formă de cerc (dimensiunea tavii) pe masa înfăinată și o vom pune în tava tapetată cu hârtie de copt. La fel vom proceda și cu celelalte bucăți de aluat. După ce le-am pus pe toate în tăvi, le ungem pe fiecare cu 2 linguri de ketchup. Deasupra vom pune pe rând salamul, șunca, măslinele, ciupercile și ardeiul pe care le-am tăiat felii subțiri și apoi în bucăți mai mici. Băgăm tăvile cu pizza la cuptorul preîncălzit la foc maxim și lăsăm să se coacă pe jumătate apoi le scoatem din cuptor și presărăm mozzarela deasupra. Le băgăm din nou la cuptor pentru câteva minute până când mozzarela începe să se topească.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News