Pizza clasică implică un proces mai complex și o durată mai îndelungată a preparării. Iată o rețetă absolut delicioasă, pe care o poți face în maxim 30 de minute, în tigaia obișnuită.
INGREDIENTE
Blat
3 linguri de iaurt/smântână
9-10 linguri de făină
2-3 ouă
sare
Topping
sos de roșii
șuncă, salam, cârnați
mozzarella
ciuperci, ardei, ceapă, porumb, măsline etc.
MOD DE PREPARARE
Începem cu blatul. Amestecăm toate ingredientele pentru blat, ăână obținem un aluat moale.
Încingem tigaia, setăm focul la putere medie, după care turnăm puțin ulei și aluatul.
Așezăm toppingurile. Primul strat trebuie să fie cel de suc de roșii, apoi, în funcție de preferințe. Păstrează puțină mozzarela pentru a presăra deasupra.
Se pune capacul și lăsăm pizza să se coacă la foc mic spre mediu.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News