Planta care acționează ca un antibiotic natural. Lidia Fecioru: „Este bună pentru tonifierea stomacului, alergii, astm”

Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac natural.

Lidia Fecioru a fost invitată în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3, unde a dezvăluit un nou leac excelent pentru sănătate. Este vorba despre un antibiotic natural, spune specialista, care poate trata extrem de multe afecțiuni și boli. Se prepară simplu, dintr-un ingredient pe care toată lumea îl are la îndemână.

"Este o plantă foarte cunoscută care se întâlnește și la noi. Se numește iarba mare şi se găseşte în plafar.

Se consumă de la această plantă şi rizomul, și rădăcina groasă, şi rădăcinile subţiri, şi tulpina, și floarea. 

Din floarea de iarbă mare se face tinctură și se bea.

Această iarbă mare e foarte bună şi merge ca un antibiotic pe tot ce înseamnă bacilul Koch, pentru alergii, pentru tot astm bronșic. Conține vitamina B5, B12, A, C și este un antioxidant foarte bun hepatic.”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse.

Citește și: Lidia Fecioru, semnele prin care recunoști o persoană ipocrită: „Cam astea ar fi modalitățile de a se manifesta”

Alte beneficii ale acestui leac

Pe lângă problemele de mai sus, mai există și multe alte probleme care se pot vindeca cu această plante. Atenție, însă, spune Lidia Fecioru. Femeile însărcinate nu trebuie să-l consume, întrucât pot întâmpina probleme.

„De asemenea, ajută la tonifierea stomacului și este foarte bună pentru tot ce înseamnă partea diuretică, adică pietre la rinichi etc.

Este bună şi împotriva viermișorilor, a paraziților.

Se mai folosește și în problemele genitale, dar nu se de voie să fie băută de femeile însărcinate, pentru că ceaiul poate crea unele probleme la uter.

Ceaiul de iarba mare se poate cumpăra de la plafar, dar îl putem culege şi singuri. Numai că planta nu trebuie să fie adultă, trebuie să fie până în trei ani, pentru ca rădăcina să nu devină lemnoasă", a continuat aceasta.

VEZI și: Lidia Fecioru, leacul care creşte imunitatea şi te apără de infecţii: "Are substanțe pe care din altă parte nu avem de unde să le luăm"

Planta bună pentru reumatism

În altă emisiune Adevăruri ascunse, Lidia Fecioru a dezvăluit un leac natural foarte bun pentru persoanele care au probleme cu reumatismul. Acesta necesită un mod de preparare ceva mai amănunțit, însă rezultatele vor fi pe măsură, promite Lidia Fecioru.

„Este perioada brusturelui. Până înflorește el și face acel vârf, noi acum avem frunzele de brusture, tulpina și rădăcina. 

Se poate rade pe răzătoare și se pune un pahar plin cu rădăcină de brusture răzuită la o jumătate de litru de alcool de 40 de grade. Nu trebuie să punem de 70 de grade, pentru că nu trebuie să fie alcoolul foarte puternic.

Se lasă 10 zile la întuneric şi e bine să-l agităm în fiecare. L-am agitat, l-am pus la loc. După 10 zile, cu acest alcool ne facem frecție la genunchi, la coate, la încheieturi şi aşa mai departe.

Frunza de brusture, care se găseşte acum vara pe câmp, se poate pune pe cap, pentru că protejează foarte bine de razele solare. 

Dar și frunza, și tulpina, și rădăcina sunt cele care vindecă. Din brusture, chinezii fac tot felul de tratamente antireumatice.

Cine are posibilitatea e bine să ia frunzele, le toacă mărunțel, le stropeşte cu un pic de alcool de 40 de grade sau cu oțet, se întinde persoana pe o folie, se culcă pe acele frunze, se înveleşte şi stă acolo 1-2 ore.”, a mai spus specialista Lidia Fecioru, în altă ediție a emisiunii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel