Care este planta care înlocuiește aspirina. Ce trebuie să știi despre ea, despre beneficii și contraindicații.
Scoarța de salcie a fost folosită de secole ca analgezic. Unii oameni folosesc scoarța de salcie ca alternativă la aspirină, în special cei care se confruntă cu dureri de cap cronice sau dureri de spate. Scoarța de salcie este, de asemenea, folosită în unele produse pentru a ajuta la pierderea în greutate.
Ingredientul activ din medicamentul obținut din scoarță de salcie se numește salicină.
Aceasta provine din ramurile de salcie de 2 până la 3 ani. Arborii și arbuștii de salcie cresc peste tot în lume, cu excepția Australiei și a Antarcticii. Salcia albă și salcia neagră sunt două dintre cele mai comune sălcii care sunt folosite în scopuri medicinale.
În anul 1829, farmacistul francez Leroux a reuşit sa izoleze principiul activ al salciei, salicilina. Acest compus este metabolizat în organism în acid salicilic, precursor al aspirinei.
Mai mult, salicina are efecte de reducere a durerii și a febrei în organism.
Atunci când a fost folosită la persoanele cu dureri lombare, s-a constatat că scoarța de salcie a fost mai eficientă decât placebo într-o recenzie recentă a medicamentelor pe bază de plante. Sunt necesare date concludente care să contrasteze scoarța de salcie cu aspirina tradițională. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei alternative la aspirină, ați putea lua în considerare scoarța de salcie.
Scoarța de salcie poate fi folosită și pentru a ameliora crampele menstruale și pentru a face să scadă febra. Salicina din interiorul scoarței de salcie acționează în același mod ca și aspirina, reducând inflamația și durerea pe măsură ce intră în fluxul sanguin.
Datorită proprietăților antiinflamatorii ale scoarței de salcie, aceasta poate fi deosebit de eficientă în combaterea durerilor articulare, de asemenea.
Oamenii folosesc în mod obișnuit scoarța de salcie pentru:
- dureri de spate
- osteoartrită
- febră
- gripă
- dureri musculare
Deși este folosită la scară largă, nu există dovezi științifice bune care să susțină majoritatea acestor utilizări.
Citește continuarea pe dcmedical.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News