Lidia Fecioru a dezvăluit care este planta care ți-ar putea fi extrem de folositoare, în cazul în care te confrunți cu anumite afecțiuni la ficat.
Lidia Fecioru a oferit un leac extraordinar pentru persoanele care au probleme destul de severe cu ficatul. Așadar, ai nevoie doar de o plană de sezon, explică specialista, care spune și câte zile de tratament trebuie să urmezi, astfel încât efectele să fie unele benefice.
"Noi o numim în popor Urzica moartă și înflorește acum în luna Mai. Este foarte bine să mergem să o strângem pentru că este extraordinar de bună pentru cei care au probleme mari cu ficatul.
Poate să fie 45 de zile, 60 de zile, că n-are la ce să ne facă rău pentru că e foarte bună pentru colite pe intestin", a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3.
Citește și: Tradiții și obiceiuri pentru Prima zi de Paște. Ce NU trebuie să faci sub nicio formă pe 5 mai 2024
Dacă Lidia Fecioru oferea un leac excelent care pate ajuta ficatul să funcționeze mult mai bine, Mihaela Bilic discuta și ea în trecut despre acest organ din corpul nostru, care are capacitatea de a duce o încărcătură extrem de mare, mai ales când vine vorba de mese bogate și preparate încărcate caloric. Cu toate acestea, la un moment dat acesta s-ar putea să tragă un semnal de alarmă, motiv pentru care va fi nevoie să iei măsuri.
„Mintea le face, ficatul le trage! Nu există vacanță sau sărbătoare la români fără multă mâncare. Și când este mâncare din belșug, cine credeți că se ocupă de digestia și metabolizarea nutrienților? Stomacul și tubul digestiv, o să spuneți. E adevărat, dar ele fac mai mult partea mecanică, de mărunțire și amestecare. Munca grea cu adevărat o face ficatul!
Când mâncăm pâine și făinoase, ficatul are grijă de transportul amidonului/glucozei prin sânge și din ea face inclusiv grăsime de rezervă, dacă am mâncat prea mult. Când mâncăm carne sau brânză aminoacizii din proteine ajung tot în ficat, el decide câți sunt folosiți pentru sinteza de noi proteine și câți vor fi eliminați prin rinichi. Pentru grăsimi e și mai complicat! Ficatul produce zilnic aproape 1 litru de bilă, o substanță de culoare verzuie esențială pentru digestia grăsimilor din alimente adică ulei, unt, mezeluri și brânzeturi. Tot ficatul este organul care sintetizează trigliceride, fosfolipide și colesterol, niște grăsimi fără de care nu putem funcționa.”, explica în trecut Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Mai mult, în timp ce în majoritatea cazurilor, primești anumite semnale de alarmă care să-ți indice bolile, de această dată, Mihaela Bilic spune că s-ar putea să nu simți nimic și să detectezi problemele doar în urma unui control de rutină specializat.
(...) Din păcate nu ne gândim niciodată la efortul la care este supus ficatul, pentru că mintea noastră iubește mâncarea copioasă, dulciurile și alcoolul. Mintea le face, ficatul le trage! Atenție mare: ficatul este un organ silențios, nu doare și nu dă semne de boală.
Cum știm că ficatul este obosit și suprasolicitat? La ecografie, când îl vedem infiltrat cu grăsime- se numește ficat steatozic. Cum facem să nu ajungem aici? Cu moderație din punct de vedere alimentar, odihnă și un strop de fosfolipide esențiale ca suplimente. Ăsta e marele nostru noroc: ficatul se vindecă și se reface, dacă avem grijă de el!”, a mai scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News