Lector univ. Elena Pogurschi, consultant nutriționist a vorbit la Interviurile Spectacola despre plantele regăsite în suplimentele alimentare, dar și despre efectele lor.
Suplimentele alimentare sunt surse concentrate de nutrienți sau alte substanțe cu efect nutrițional. Acestea sunt comercializate dozat, sub formă de pastile, tablete, capsule, lichide în doze măsurate și conțin numeroase plante care au diverse efecte asupra organismului.
"Găsim foarte multe ingrediente naturale în aceste produse. Pot fi ingrediente singure sau pot fi o combinație de ingrediente. La un studiu atent al etichetelor, am pus în evidență circa zece ingrediente care sunt comune celor mai multe produse. Aceste ingrediente pot include plante, pot include fibre dietetice sau pot include minerale. Dintre ingredientele comune, care aparțin regnului vegetal sunt: ceaiul verde, pinul comun, ghimbirul sau rădăcina de ghimbir, portocala amară, ardeiul iute prin capsaicina pe care o conține, cambodgia, guarana. Dintre minerale, cel mai popular mineral regăsit în suplimentele alimentare este cromul sub formă, iar dintre fibrele dietetice, găsim guma de guar, care este folosită, în special, în produsele de tipul gluten-free, pentru persoanele care au intoleranță la celuloză", a spus consultantul nutriționist, Elena Pogurschi.
Consultantul nutriționist, Elena Pogurschi a vorbit și despre diferența dintre ceaiul verde și suplimentele alimentare: "Există o diferență majoră, însă trebuie să reținem că dovezi modeste care să ateste eficiența în pierderea în greutate s-a dovedit doar în cadrul picolonatului de crom, în cadrul gumei de guar și a extractului de ceai verde. Celelalte șapte ingrediente au avut dovezi insufieicnte,și mai mult decât atât, s-au raport foarte multe reacții adverse în momentul în care acestea au fost consumate."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News