Mirela Vaida a dezvăluit rețeta ei specială de plăcinte moldovenești cu brânză, perfecte de preparat în weekend.
„Eu pun de obicei un cubuleț de drojdie la un kilogram de făină sau un pumnisor de drojdie dizolvată în apă caldă. Untul cu drojdia se amestecă cu făina, după care se adaugă laptele. Am pus și două gălbenușuri și apoi omogenizez compoziția. Eu frământ aluatul la mână. Când aluatul e gata, îl las puțin să crească jumătate de oră, timp în care pregătesc umplutura pentru plăcinte. Untul trebuie să aibă grăsime multă.
Am luat câte un pic de aluat și facem foaia pentru plăcintuță, punem brânză în mijloc și le împachetăm. La final le las în tavă să mai crească 10 minute. La final le ung cu gălbenuș de ou pe deasupra și le bag în cuptorul încălzit la 180 de grade”, a spus Mirela Vaida pe canalul ei de Youtube.
Papanași moldovenești cu brânză de vacă. Rețeta Simonei Gherghe
”Am învățat de la voi data trecută că nu am voie să mai pun sarea împreună cu drojdia. Bine. Atunci pun sarea, o presar așa prin făină, așa mi-ați zis. Facem blatul de pizza exact cum fac blatul de pâine.
Eu am avut drojdie granulată și am dizolvat-o în apă, o pun într-un kilogram de făină. Eu pun cam 50 de grame de drojdie la 1 kilogram de făină. Acum pun un pic de apă minerală, dar am și un pic de lapte cald, pun de amândouă. O să pun două sau trei linguri de iaurt grecesc, pun așa la fiecare aluat și gata, mă pregătesc să omogenizez bine, bine aluatul. Îl frământăm bine, ca să îl lăsăm la dospit.”, a explicat Mirela Vaida, pe contul ei personal de Youtube.
După ce a terminat de frământat aluatul și l-a pus la dospit, Mirela Vaida s-a apucat de pregătit ingredientele.
”E aproape gata crescut aluatul, mă apuc să tai ingredientele. Eu am luam niște mozarella, cașcaval, am pus un pic de brânză telemea sărată, ciuperci, am scos sâmburii din măsline, am niște șuncă și niște bacon, și ceapă multă. Mie îmi place ceapa. Bineînțeles, sosul de roșii pe care o să îl pun pe blat, și un pic de parmezan la final, sare și piper după gust și îi dăm drumul. Tai ingredientele și după întind aluatul chiar în tava de pizza. Trebui întinsă destul de bine, o întind cu un sucitor.
După ce o întind pun și sucul de roșii, e făcut în casă, dar mie îmi place așa, nu îl iau din comerț. Voi începe să pun baconul și șunca și restul ingredientelor, brânza la final. O las în cuptor cam 35 de minute. Fac o pâine cu aluatul care mi-a rămas, pe care o ung pe deasupra cu ou.”, a mai spus Mirela Vaida.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News