Consumul de porumb, indiferent sub ce formă, are unele efecte secundare mai mult decât surprinzătoare.
Fie că îți place pâinea de porumb, mămpliga sau să adaugi câteva boabe proaspete de porumb la salata, porumbul este un aliment de bază în nenumărate case din întreaga lume. Cu toate acestea, nu doar versatilitatea lui îl face un adaos atât de utilizat, ci faptul că oferă, de asemenea, o mulțime de beneficii pentru sănătate.
1 Porumbul poate reduce colesterolul.
Dacă doriți să vă aduceți colesterolul la un nivel mai sănătos, adăugarea de ulei de porumb în dietă poate fi un mijloc eficient de a face acest lucru. Un studiu publicat în The Journal of Nutrition a constatat că, într-un grup de 25 de adulți cu colesterol ridicat, consumul de patru linguri de ulei de porumb pe zi a scăzut nivelul de colesterol în proporții mai mari decât cei care au consumat o cantitate echivalentă de ulei de cocos.
2 Porumbul poate reduce riscul de diabet.
Puțin porumb violet în meniul ar putea fi cheia pentru a ține la distanță diabetul și complicațiile asociate. Un studiu in vitro publicat în PLOS One a constatat că pigmenții de antociani găsiți în porumbul violet au fost asociați cu absorbția îmbunătățită a glucozei și secreția crescută de insulină, precum și cu activarea receptorului de acizi grași liberi-1 și a glucokinazei, doi markeri biologici asociați cu o reducere a risc de diabet.
3 Porumbul vă poate îmbunătăți digestia.
Dacă încercați să dați un impuls tractului digestiv lent, puțin porumb s-ar putea să fie perfect. Un studiu publicat în The Journal of Nutrition a constatat că consumul de polidextroză și fibre solubile de porumb, două tipuri de fibre găsite în porumb, a fost asociat cu producția mai frecventă de scaun.
.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News