Povestea cutremurătoare a lui Mircea Solcanu. Cum a aflat că are o tumoare pe creier: „Acela fost momentul în care s-a întâmplat”

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: YouTube/Acasa La Maruta
Descriere foto: Captură video: YouTube/Acasa La Maruta

Mircea Solcanu a fost invitat în podcastul „Acasă la Măruță”, unde a făcut mărturisiri cutremurătoare despre momentul în care a aflat că are o tumoare pe creier.

Mircea Solcanu a fost unul dintre cei mai iubiți și cunoscuți prezentatori TV de la noi din țară. În urmă cu 11 ani, el părăsea show-ul „Poveștiri de noapte” de la Acasă TV, emisiune care fusese considerată la un moment dat cea mai bună emisiune-tabloid. De atunci, după dispariția sa din spațiul public, despre fosta vedetă de la Acasă TV s-au aflat foarte puține lucruri.

Povestea cutremurătoare a lui Mircea Solcanu. Cum a aflat că are o tumoare pe creier: „Acela fost momentul în care s-a întâmplat”

Astăzi, Mircea Solcanu are 48 de ani și trăiește o viață marcată de probleme de sănătate, fiind pensionat pe caz de boală. Invitat în poscastul „Acasă la Măruță”, fostul prezentator TV a făcut mărturisiri cutremurătoare despre momentul în care a aflat că are o tumoare pe creier.

Se afla în avion în momentul în care a simțit o durere cumplită de cap, durere care s-a intensificat brusc și, ulterior, a fost însoțită de o senzație puternică de înfundare a urechii. A stat așa timp de o lună, până când s-a decis să meargă la medic. Doctorul i-a spus inițial că este un polip, însă, după o investigare mai amănunțită, Mircea Solcanu avea să afle că are o tumoare pe creier.

Te-ar putea interesa și: Mircea Solcanu a trăit cu 4 lei pe zi, dar acum se simte cel mai fericit: „Toate trec!”

„În 2012 am descoperit tumoarea pe creier. Am călătorit cu avionul, nu mai știu unde am fost, și m-a durut foarte tare capul în momentul în care pilotul a hotărât să zboare mai jos decât era plafonul la care eram obișnuit. Acolo mie mi s-a întâmplat o mare durere de cap, dar nu era din cauza pilotului sau avionului, era din cauza tumorii mele de la presiunea respectivă. Am simțit o mare durere în ureche și atunci mi s-a înfundat urechea.

M-am dus la ORL-ist, i-am spus că mi s-a înfundat urechea de când am mers cu avionul, dar a trecut de atunci vreo lună jumate și nu s-a mai desfundat. Doamna doctor s-a uitat și a zis să pună niște antibiotic că părea ca un polip. După m-a trimis la un CT și a zis: «Bine că nu am înțepat, deoarece aceea este o tumoare». Mi-a spart timpanul și a ieșit din cap în afara urechi. Mi-a spart timpanul din interior spre exterior. Aia fost durerea pe care am simțit-o în avion. Acela fost momentul în care s-a întâmplat, că putea să se întâmple în orice moment. Și așa am descoperit la ORL”, a spus Mircea Solcanu în cadrul poscastului „Acasă la Măruță”.

Mircea Solcanu a trecut printr-o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea tumorii pe creier

Ulterior, Mircea Solcanu a trecut printr-o intervenţie chirurgicală extrem de riscantă la Viena, pentru îndepărtarea tumorii. Operația a costat aproximativ 40.000 de euro, dar prețul intervenției a fost suportat de statul român.

„În țara noastră nu se opera tumoarea respectivă, glomus se numește, iar atunci, singurul care opera cu succes era un doctor în vârstă de la Viena. Te interesezi, iar oamenii care se ocupă de asta au agenda ocupată pe mulți ani cu operații. Până am găsit un loc, am fost și prin Casa Națională de Asigurări, am și văzut cât a costat la sfârșit. Mi se pare că era vreo 35.000 sau 40.000 de euro, ceva de genul acesta. Operația a fost suportată de statul român. Asta a contat enorm”, a mai povestit Mircea Solcanu.

Te-ar putea interesa și: Mircea Solcanu, mărturisiri sincere de când s-a retras din televiziune. Cât de greu îi este să trăiască în singurătate: „Tot timpul m-am considerat dependent de oameni!”

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel