Povestea incredibilă a lui Cristian Ceaușu. Câștigătorul Românii au Talent s-a apucat de cântat la nai la 6 ani, pentru a se vindeca de astm

Data publicării:
Cristian Ceaușu, captură video Youtube Cătălin Măruță
Descriere foto: Cristian Ceaușu, captură video Youtube Cătălin Măruță

Află povestea din spatele lui Cristian Ceaușu, concurentul de la Românii au talent care a uimit pe toată lumea cu talentul său minunat.

Cristian Ceaușu este din Brăila, iar la doar 14 ani, acesta a reușit să convingă o Românie întreagă să-l susțină și să-l voteze în marea finală Românii au talent. Astfel, adolescentul a reușit să pună mâna pe premiul cel mare și să-și ducă mai departe visul, acela de a avea propriul studio muzical și de a face mari performanțe în domeniul său. Ceea ce știe însă puțină lume este faptul că tânărul nu a început să cânte la acest instrument de plăcere, ci din necesitate, pentru a scăpa de un diagnostic crunt.

„Când am fost diagnosticat cu astm, mama a căutat un remediu pentru această boală și a găsit că dacă sufli într-un astfel de instrument voi remedia problema și nu cred că mai am un simptom al bolii, dar dacă nu voi mai cânta, cred că va apărea. Am încercat și la alte instrumente, dar acesta a fost cel mai ușor. Până atunci, nu știam nimic din muzică. Aveam șase ani când m-am apucat.”, a declarat Cristian Ceaușu, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Citește și: Ce va face Cristian Ceaușu cu premiul de 120.000 de euro de la Românii au talent. Tânărul de 14 ani are planuri mari

Când și-a dat seama că iubește să cânte la nai

Astfel, în primii ani, Cristian spune că a învățat singur să studieze, primind ajutor și îndrumare la orice pas și din partea mamei sale. După o perioadă, acesta și-a dorit să treacă la un alt nivel, motiv pentru care a apelat la ajutorul celor specializați în domeniu.

„Am început să cânt singur și am început să studiez, doi ani de zile eu împreună cu mama am studiat după o metodă câteva tehnici, după care am fost introdus într-un spectacol din Galați și domnul dirijor de acolo a vrut să mă învețe să fac performanțe mai mari. Nu-mi plăcea naiul, eram prea mic. După aceea, când am văzut că iese ceva din asta, m-am dus la un profesor care m-a învățat trei ani, după care m-am dus la un alt maestru. Mi-am dat seama că-mi place după cinci ani de studiu.”, mai spune acesta.

Te-ar putea interesa și: Zanni, întâmpinat de sute de oameni în aeroport, la întoarcerea de la Survivor. Admiratorii l-au aplaudat și i-au dedicat mai multe melodii

Cum au reacționat apropiații săi

Astfel, dacă primii ani au fost destul de dificili, iar momentele în care acesta a vrut să renunțe la cântat au fost și ele multiple, Cristian Ceaușu a transformat cu timpul această nevoie într-o adevărată pasiune și chiar carieră de viitor.

„Am rupt două naiuri de nervi, eram mic, aveam opt ani și m-am enervat foarte tare la o piesă, nu am vrut să mai cânt. Mama m-a înscris la Românii au talent, vreau să-i mulțumesc directorului meu, a pus pe fiecare ușă să mă voteze. Pe un coleg din clasă l-am luat cu mine în finală, a fost în public. Și colegii au fost foarte încântați, am stat toată ziua să răspund la mesaje.”, a continuat tânărul.

Te-ar putea interesa ș: Culiță Sterp, nervos după ce Zanni a câștigat Survivor 2024. Ce-l nemulțumește pe artist: „Ce nu mi s-a părut ok este că...”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel