Această rețetă de prăjitură cu aluat sfărâmicios și vișine este ideală pentru o cină în familie. Va deveni desertul preferat al familiei tale.
Ingrediente:
Pentru aluat ai nevoie de:
125 gr de unt
125 gr de zahăr
2 ouă
1/2 plic zahăr vanilat
1 linguriță praf de copt
200 gr de făină
3 linguri lapte
400 gr de vișine
sare
Pentru streusel ai nevoie de:
50 gr unt
65 gr zahăr
75 gr făină
scorțișoară
Cum procedezi pentru aluat:
Freci untul cu zahărul și vanilia, apoi încorporezi pe rând gălbenușurile, făina, un praf de sare, praful de copt și la final albușurile bătute spumă. Întinzi compoziția într-o tavă unsă cu margarină si tapetată cu făină. Așezi vișinele curățate de sâmburi și scurse bine.
Cum procedezi pentru streusel:
Amesteci untul cu zahărul, făina și un praf de scorțișoară. Obții un aluat ușor uscat și fărâmițat pe care îl presari peste vișine. După care dai prăjitura la cuptor pentru 45 de minute.
Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News