Prăjitură cu biscuiți și ciocolată, fără coacere. Cea mai gustoasă și rapidă REȚETĂ

Data publicării:
Prajitura cu biscuiti, sursa pixabay/ autor nextvoyage
Descriere foto: Prajitura cu biscuiti, sursa pixabay/ autor nextvoyage

Această rețetă extrem de simplă, fără coacere, este cea mai la îndemână, când vine vorba de ceva dulce făcut în casă. 

INGREDIENTE: 

400-430 g biscuiţi simpli

300 g ciocolată (50% cacao)

 300 ml smântână pentru frişcă

 aromă la alegere

Decor

 50 g ciocolată amăruie

 fulgi de ciocolată amăruie şi albă

MOD DE PREPARARE: Acoperim o tavă de chec cu folie alimentară (ne va ajuta să scoatem rapid prăjitura din formă) şi pregătim biscuiţii să-i avem la îndemână. Într-o crăticioară punem smântâna pentru frişcă, o aducem la punctul de fierbere, stingem focul şi adăugăm ciocolata tocată. Amestecăm bine până când ciocolata este topită complet. Adăugaţi vanilie, rom sau ce aromă va place. Aşezăm un strat de biscuiţi pe fundul tăvii şi întindem un strat fin din cremă. Continuăm cu alt strat de biscuiţi, apoi cremă şi tot aşa până terminăm ingredientele. Dacă se răceşte crema, mai încălziţi-o pe foc mic. Trebuie să fie caldă să poată ajuta biscuiţii să se înmoaie. Când aţi terminat, acoperiţi cu folie alimentară şi presaţi uşor pe toată suprafaţa. Lăsaţi vreo 20-30 de minute şi apoi daţi tava la rece. După câteva ore, desfaceţi folia şi răsturnaţi prăjitura pe un platou. Topiţi ciocolata (50 g) şi acoperiţi prăjitura, apoi decoraţi-o cu ciocolată rasă. După ce s-a întărit şi decorul, o putem felia şi mânca.

POFTĂ BUNĂ!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel