Prăjitură cu brânză dulce și blat de biscuiți fără zahăr, fără gluten. Rețeta delicioasă recomandată de Carmen Brumă

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: Instagram/Carmen Brumă
Descriere foto: Captură video: Instagram/Carmen Brumă

Carmen Brumă a împărtășit cu urmăritorii săi de pe reţelele sociale o rețetă de prăjitură cu brânză dulce și blat de biscuiți fără zahăr și fără gluten.

Carmen Brumă vine cu o rețetă inedită pentru iubitorii de deserturi sănătoase: prăjitură cu brânză dulce și blat de biscuiți fără zahăr și fără gluten. Aceasta este ideală pentru cei care vor să se bucure de o gustare dulce. Cu toate acestea, vedeta atrage atenția că prăjitura nu este săracă în calorii și trebuie consumată cu moderație, mai ales în timpul unui proces de slăbire.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, rețetă delicioasă de salată caldă cu fasole verde și somon: „Îmi e poftă de ceva bun și sănătos, dar pe care să-l prepar rapid fără mult efort”

Ingrediente

- 250 g biscuiți dără gluten

- 250 g unt

- 2 lingurițe unt arahide

- 450 g brânză ricotta

- 200 g smântână lichidă

- 4 ouă

- pudră de curmale

- 1 banană

- esență de vanilie

- zeamă de portocală (1/2 portocală)

- 2 linguri dulceață zmeură (fără zahăr)

- fructe de pădure (zmeură, afine, mure)

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, rețetă delicioasă de chec fără zahăr, moștenită de la mama sa: „Am primit o grămadă de mesaje. Este foarte bun”

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul, se combină biscuiții fără gluten cu untul și untul de arahide, amestecându-le bine până se formează o bază uniformă. Această compoziție se așază pe o hârtie de copt, creând stratul de bază al prăjiturii. În continuare, compoziția se prepară prin amestecarea unei banane pisate cu brânza ricotta, smântâna lichidă, pudra de curmale și patru ouă. Se adaugă zeama de la o jumătate de portocală și esența de vanilie, omogenizând totul bine.

Te-ar putea interesa și: Prăjitură cu mere, fără zahăr și făină. Rețeta delicioasă recomandată de Carmen Brumă: „Este prietenoasă cu silueta. Conține multe proteine și fibre” / Video

Compoziția finală se toarnă peste blatul de biscuiți și se introduce în cuptorul preîncălzit, unde se coace aproximativ 45 de minute până când prăjitura devine fermă și ușor aurie la suprafață. După ce prăjitura este gata, se adaugă două linguri de dulceață de zmeură fără zahăr, iar desertul se ornează cu fructe de pădure precum zmeură, afine și mure. Această prăjitură poate fi o alegere perfectă pentru cei care caută alternative sănătoase la deserturile clasice

„Prăjitură cu brânză dulce și blat de biscuiți fără zahăr, fără gluten. Atenție, asta nu înseamnă că are puține calorii și că poți să o mănânci în orice cantitate dacă ești într-un proces de slăbire.

Ne apucăm de blat. Avem nevoie de biscuiți fără zahăr și fără gluten, unt, unt de arahide. Punem blatul pe hârtie de copt, iar apoi ne apucăm de compoziție: banană pisată, ricotta, smântână lichidă, pudră de curmale, 4 ouă și omogenizăm. Punem apoi zeama de portocale și adăugăm compoziția peste blat și o băgăm la cuptor aproximativ 45 de minute. Când e gata, punem peste 2 linguri de dulceață de zmeură și ornăm cu fructe de pădure după gust”, a spus Carmen Brumă, în mediul online.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel